Örebro Futsal Club

Örebro Hockey och Svenska kyrkan vill göra skillnad för utsatta barn under jul

Insamlingsmatch den 2 december: Örebro Hockey skänker sittplatsbiljetter – samarbete med Svenska kyrkans insamling

· Publicerad: 19 november 2017 · 14.52.
Örebro-Hockey-Ishockey

Gör skillnad för barn i jul, på både hemma- och bortaplan. Detta är temat för den stora insamlingsmatchen på lördagen den 2 december klockan 15.15 när Örebro Hockey möter HV71 hemma på Behrn Arena.

– Vi kallar insamlingen ”Barnens julklapp”, säger Johanna Suban, präst och före detta hockeydomare på högsta elitnivå.

Annons ▾

– Hälften av dom insamlade pengarna går till ekonomiskt utsatta barnfamiljer i Örebro inför julen, hälften till Svenska kyrkans internationella arbetes kamp för barn som lever under fruktansvärda villkor runt om i världen, fortsätter Johanna Suban.

”Kyrkans socialarbetare” vet att behoven är stora

I Örebro lever ungefär 13 procent av alla barn i ekonomiskt utsatta familjer. Svenska kyrkans diakoner, som även ibland kallas ”kyrkans socialarbetare”, möter utsattheten på nära håll och vet att behoven är stora.

Till barnfamiljer i Örebro

Hälften av de insamlade pengarna från matchen går till barnfamiljer i Örebro som har svårt att få julen att gå ihop och det är diakonerna som hanterar fördelningen av pengarna. Den andra hälften går till Svenska kyrkans internationella arbetes stora julinsamling som också handlar om barn och barns utsatthet, men ur ett internationellt perspektiv.

– Vi kan aldrig acceptera att barn tvingas leva under hot om våld och övergrepp. Under julen lyfter vi särskilt fram gatubarnens utsatta situation i Filippinerna. Inget barn ska behöva bo på gatan och utsättas för alla de risker det innebär. Det är en ständig kamp om liv och död för många – en kamp som inget barn ska behöva ta, säger Claes Anckarman, projektledare på Svenska kyrkans internationella arbete.

Hela beloppet går in i insamlingen

Köp sittplatsbiljett via Svenska kyrkan – hela beloppet går in i insamlingen. Även i år så har Örebro Hockey skänkt sittplatsbiljetter som Svenska kyrkan säljer för minst 150 kronor styck. Om man köper sin sittplatsbiljett till SHL-matchen den 2 december via Svenska kyrkan, går hela beloppet oavkortat direkt in i insamlingen.

Svenska kyrkans biljetter säljs hos informationsservice i Kyrkans Hus på Storgatan 27 i Örebro som har öppet klockan 09.00–16.00 måndag till fredag.

Svenska kyrkan och Örebro Hockeys samarbete har tidigare fem stora insamlingsmatcher bakom sig som tillsammans genererat hela 518 809 kronor, alltså drygt 100 000 kronor per match.

FIKK - För att alla behövs