Örebro Futsal Club

Örebro Volley vann derbyt mot Lindesberg

Örebro Volley är fortsatt länets bästa damvolleybollag, det kan man konstatera efter 3-0 segern mot Lindesberg ikväll. Men hemmalaget Örebro fick kämpa för segern.

· Publicerad: 23 november 2017 · 23.27.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Lindesberg var hungriga och spelade ut Örebro under vissa sekvenser under matchen men de kunde hålla sina ledningar som Örebro åt upp. Setsifforna skrevs till 25-22, 25-20 samt 25-21.

Lindesberg tog en stor ledning

Gästernas dominans kunde som bäst beskådas under matchen första set, man ledde stort innan Örebro vakande, bland annat hade Lindesberg en ledning med 3-9.

Annons ▾

Örebro som är ett mer talangfullt lag med rutinerade spelare kunde tillslut relativt enkelt hämta upp underläget och vinna setet med 25-22.

Andra set påminde om det första här hade Lindesberg en ledning på 4-7 men kunde återigen inte orka hela setet ut utan Örebro vann med 25-20.

Tredje och sista set vann Örebro med 25-21 utan att behöva hämta in något underläge eller vara oroliga över att tappa, Lindesberg hängde på bra men tillslut visade Örebro att de är bäst i länet på volleyboll.

Inga förändringar i tabellen

Trots att Örebro vann med 3-0 ligger laget kvar på en fjärdeplats i tabellen, en poäng efter rivalen Lindesberg. Örebro har dock en mindre match spelad och möter Linköping hemma den 2 december.

Linköping som är nykomlingar ligger på en femteplats och har överraskat, om det kan överraska mot Örebro återstår att se. I nästa omgång vet vi svaret när de bägge lagen möts i Idrottshuset.

FIKK - För att alla behövs