Färjestad vann målrik match mot Örebro i Behrn Arena

Efter storförlusten mot Rögle på bortaplan i tisdags laddade Örebro om för att möta topplaget Färjestad.

· Publicerad: 24 november 2017 · 00.14.

Det blev återigen en förslut då gästerna kunde vinna med 4-6, efter bland annat ett hat-trick av stekhete Michael Lindqvist.

Bra start av Färjestad

Gästerna fick en flygande start i Behrn Arena, redan efter 3:26 gjorde Lindqvist kvällens första mål. Ca 10 minuter senare kunde Christoffer Törngren satte 0-2 till FBK. Örebro hade svårt att hänga med att fick knappt låna pucken av gästerna.

Det var i slutet av perioden som Örebro vakande till och kom in i matchen, detta gjorde man genom ett mål i powerplay av Glenn Gustafsson.

Matchen avgjordes i mittperioden

Det var i andra perioden som gästerna satte spiken i kistan, Michael Lindqvist skulle göra två till mål och fullborda sitt hat-trick samtidigt som Johan Ryno styrde in en puck i mål.

Färjestad gjorde tre mål medan Örebro bara lyckades få in ett. Kalle Olsson skulle styra in en puck i boxplay, ett mål som betydde 2-4, pausresultatet blev 2-5.

Örebro bäst sista

Avslutningen på andra perioden blev tjurig, men Örebro fick energi och trots att Rasmus Asplund kunde öka på ledningen till 2-6 skulle hemmalaget höja sitt spel i tredje perioden.

Örebro checkade högt och fick till några kontringar, Joakim Andersson kunde sätta 3-6 och Tylor Spink satte 4-6. Örebro var också nära att få in en puck till men skottet tog i stolpen.

Det är lätt att stirra sig blind på resultatet och det faktum att Färjestad spelade ut Örebro under vissa sekvenser. Men Örebro hade ett par bra chanser och gjorde ett par snygga mål, nu gäller det att inte förlora mot Brynäs hemma på lördag. Men det är svårt att bortse att Örebro släppt in 12 mål på två matcher.