Ljusmanifestation i Örebro för avskaffandet av våld mot kvinnor

Skriv ut Mer
Orange Day-Örebro

Foto: MILF MC

Hundratals personer anslöt till ljusmanifestationen på Stortorget i centrala Örebro

Klockan 16.00 så hölls en ljusmanifestation på Stortorget i Örebro och hundratals personer slöt upp på Stortorget i centrala Örebro på lördagseftermiddagen. Man gjorde detta med anledning av FN:s internationella dag för avskaffande av våld mot kvinnor.

Några av kvinnorna som fanns på plats vid Stortorget under kvällen var medlemmar från motorcykelklubben MILF MC som vill visa sitt stöd.

Orange Day-Örebro

Bakom manifestationen så stod UN Women Sveriges lokalförening i Örebro. I samband med ljusmanifestationen, och denna dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor så lyser man även upp byggnader runt om i världen i orange färg. I Örebro så kommer Rådhuset, Svampen, St Nikolaikyrkan och Konserthuset att ändra färg under lördagskvällen.

Comments are closed.