Örebro Futsal Club

Örebro förlorade med udda målet mot Brynäs

Lördagen den 25 november tog Örebro emot Brynäs i Behrn Arena, det blev en förlust för hemmalaget med 2-3.

· Publicerad: 26 november 2017 · 23.31.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Efter 6-1 förlusten mot Rögle och 4-6 förlusten mot Färjestad behövde Örebro komma tillbaka. En seger mot Brynäs var ett måste, ett Brynäs som trots ett friskt värvande inte lyckats prestera.

Ett missförstånd gav 0-1

Första perioden blev en jämn kamp där gästerna visade upp bra fart och skridskoåkning. Men ändå stod det och vägde där inget av lagen kunde ta kommandot. Det var en rad situationer som dök upp i mot slutet av första perioden som gav Brynäs en fördel i både spelet och i målstatistiken.

Annons ▾

Först lyckades Örebrobacken Alexander Hellström få ett fel skär där han tappade pucken. Brynäs hög direkt på läget som dök upp och det resulterade i att stenhårt skott satt i stolpen. Örebro kunde resa bort pucken som ramlade ner bakom Eero Kilpeläinen.

Eero Kilpeläinen skulle även själv vara inblandad i nästa situation då han stannade en puck bakom det egna målet. Backparet Jonathan Andersson och Arvid Aronsson missuppfattade varandra och Brynäs snappade upp pucken och Samuel Asklöf kunde sätta 0-1.

Örebro hämtade upp ett underläge

Brynäs skulle i början av andra perioden gå upp till 0-2 efter att Johan Alcén snyggt satt en puck på nära håll. Målet skulle dock tända Örebro som kom igång på allvar. Tyson Spink kunde efter ett snyggt passningsspel i anfallszon komma med fart mot Brynäsmålet och skicka in reduceringen.

Några minuter senare höll sig Glenn Gustafsson framme och slog in en studsande puck. Örebro hade under loppet av tre minuter reducerat och kvitterat matchen. Inför tredje perioden stod det 2-2 på resultattavlan.

Örebro föll igen

Återigen skulle dock matchen stå och väga under den tredje perioden. Örebro hade ett lite spelövertag och skapade press medan Brynäs fortsatte att visa upp prov på speed och skridskoteknik.

Med ca fem minuter kvar av tredje perioden lyckades dock gästerna utnyttja ett misstag i Örebros anfallszon. Brynäs fick en kontring och kunde sätta 2-3 genom Juuso Ikonen, det blev även slutresultatet och Brynäs kunde åka hem till Gävle med tre nya poäng.

FIKK - För att alla behövs