Duo lämnar KIF Örebro – men tre nya spelare klara

Idag informerade KIF Örebro att de gjort klart med tre nya spelare inför nästa säsong. Samtidigt väljer två att bryta sina kontrakt och gå vidare.

· Publicerad: 27 november 2017 · 22.36.
Idag kunde KIF Örebro meddela att Fanny Andersson (vänster) och Emma Jansson (höger) lämnar klubben.

Julia Spetsmark drog till England, Carola Söberg la skorna på hyllan, Lisa Dahlkvist har flaggat om klubbyte och idag blev det klart att Fanny Andersson och Emma Jansson bryter sina kontrakt och lämnar klubben.

Både Fanny Andersson och Emma Jansson anslöt till klubben inför årets säsong och visade trots det mediokra resultatet upp en viss individuell talang.

Annons ▾

Fanny Andersson slet på mittfältet och försökte leverera bollar åt anfallet, medan Emma Jansson blev en farlig målskytt som gjorde ett par viktiga mål. Detta hjälpte tyvärr inte KIF och laget åkte ur Damallsvenskan och för nästa år spela i Elitettan.

Tre unga spelare klara

KIF har gjort klart med en trio unga spelare, de heter Maja Göthberg, Rebecka Holm och Jonna Dahlberg. Och alla har meriter från U-landslagsspel. Maja Göthberg är en ytterback som närmast kommer från Kopparbergs/Göteborg medan Rebecka Holm är en centralmittfältare som har spelat i Kristianstad den gångna säsongen.

– Maja och Rebecka är två unga (20 år), men ändå ganska erfarna spelare som båda kommer till oss från Damallsvenskan. Vi är övertygade om att de kommer att tillföra värdefull spetskompetens, säger KIF Örebros nye tränare Stefan Ärnsved på klubbens hemsida.

Den tredje spelaren som skrivit på för KIF Örebro är Jonna Dahlberg, som flyttas upp från F19- till A-laget.

– Jonna har haft en riktigt fin utvecklingskurva och tagit stora kliv under året där hon också blivit F18-landslagsspelare.

Adelisa Grabus stannar

För ca en vecka sen blev det även klart att anfallaren Adelisa Grabus stannar i KIF. Grabus har tillhört föreningen under ett par säsonger men gick skada under i stort sätt hela året säsong.

På KIF:s hemsida säger hon följande om varför han valde att stanna kvar: – Jag vill vara med och ta KIF Örebro tillbaka till Damallsvenskan.

– Adelisa är en spelare med hög kapacitet som vi tror väldigt mycket på. Vi är övertygade om att hon kommer att ta nya kliv i sin utveckling nästa år och att hon kommer att vara en viktig kugge i laget, säger KIF Örebros klubbchef Anders Nilsson på klubbens hemsida.

FIKK - För att alla behövs