Örebro Futsal Club

Freja Olofsson stannar i KIF Örebro – skrev på ett ettårskontrakt

Under onsdagen meddelade fotbollslaget KIF Örebro att mittfältaren Freja Olofsson förlänger med klubben.

· Publicerad: 30 november 2017 · 12.56.
Freja Olofsson stannar ytterligare ett år i KIF Örebro.

Dessutom kunde klubben under torsdagen presenterat ett nytt nyförvärv i Sara Lilja Vidlund. Vidlund är en ung F17-landslagsspelare som tillhört division-1 laget Rävåsens IK.

Freja Olofsson stannar

Att Freja Olofsson stannar i KIF Örebro betyder så klart mycket för klubben som har sett ett flertal spelare från förra säsongens lag försvinna. Något som är förståeligt då klubben åkte ur damallsvenskan.

Annons ▾

Freja Olofsson kommer efter tre säsongen med KIF i damallsvenska bidra med erfarenhet och rutin i elitettan, trots henne unga ålder. På de senaste två säsongerna har hon spelat 39 av 44 matche i högsta serien.

– Det känns riktigt bra att Freja skrivit på för en ny säsong. Att hon väljer KIF Örebro före andra klubbar som visat intresse för henne visar att hon tror på vårt projekt, som jag väljer att kalla 2018, säger KIF Örebros tränare Stefan Ärnsved.

– Freja har, trots sin ringa ålder, tre damallsvenska säsonger bakom sig. Hon har haft en fin utveckling de senaste åren och vi är övertygade om att hon kommer att ta nya stora kliv nästa säsong där hon kommer att få en central roll i laget, avslutar Stefan Ärnsved med.

Detta är Sara Lilja Vidlund

Sara Lilja Vidlund kommer närmast från Rävåsens IK, som var ett topplag i division 1 den gångna säsongen. F17-landslagsspelare känner dessutom redan KIF Örebro väl då hon tränat med klubben vid tillfällen under 2017, skriver laget på sin hemsida.

– Sara är en väldigt lovande spelare som har tagit stora steg i sin utveckling under året. Hon är en väldigt viktig kugge i sitt landslag och har imponerat i division 1, säger Stefan Ärnsved.

– Vi är övertygade om att Sara snabbt kommer att anpassa sig till sin nya miljö och till spel på Elitettannivå, avslutar Stefan Ärnsved.

FIKK - För att alla behövs