Sakari Manninen gjorde tre mål när Örebro slog HV71

Efter fem raka förluster lyckades Örebro bryta den negativa trenden när man vann med 3-0 mot HV71.

· Publicerad: 2 december 2017 · 19.22.

Stor matchhjälte blev Sakari Manninen som genom sitt hat-trick blev matchen ende målskytt. Örebro genomförde en näst intill felfri match mot ett blekt HV71.

Bra spel och fart

Kvällens match var en underhållande kamp där Örebro visade upp både fart och stryka. Man kunde inte tro att Örebro tidigare förlorat fem raka matcher mot motstånd som till exempel Rögle.

HV71 brukar vanligast vara tunga att möta och laget ligger precis nedanför slutspelsplats, men ikväll trots ett par bra chanser och spel i powerplay var laget relativt blekt och hade svårt att hänga med.

Tre mål av Sakari Manninen

Sakari Manninen blev kvällens spelare genom sina tre mål, hans landsman Jere Sallinen bidrog även med två assist. Manninen inledde målskyttet i andra perioden när han efter ca 3 minuters spel hittade luckan.

Innan andra perioden var slut skulle Manninen ha ökat på ledningen till 2-0. Och drygt 10 minuter in i tredje perioden satte han sitt och matchens tredje mål.

Tre viktiga poäng

Segern var viktigt för Örebro som börjat halka i tabellen på grund av alla förluster, nu får laget andas ut lite och börja om från början. Kvällens match var en bra genomförd av klubben.

På torsdag är det dags igen för Örebro, då möter man Malmö på hemmaplan, matchstart är klockan 19:00.