Örebro Futsal Club

Glenn Gustafsson uttagen till den svenska JVM-truppen

Idag presenterade juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén den preliminära truppen till JVM i Buffalo. Örebro Hockeys Glenn Gustafsson är en av de uttagna spelarna.

- .
Glenn Gustafsson i match mot Luleå förra säsongen.

Glenn Gustafsson kommer bland annat få sällskap av Frölundas supertalang Rasmus Dahlin och Växjös poängkung Elias Pettersson.

Ordinarie i Örebro

Glenn kom till Örebro Hockeys organisation säsongen 14/15 och har sen dess tagit en plats i A-laget, under den nuvarande säsongen har Glenn noterats för 3 mål på 18 spelade matcher.

Annons ▾

Han är född i Stockholm och moderklubben är Västerhaninge IF, Glenn har även två storebröder som spelar ishockey, Joakim Gustafsson och Erik Gustafsson. Erik spelar för närvarande i AHL-laget Rockford IceHogs då han är ett kontrakt med NHL-klubben Chicago Blackhawks.

Sverige vann JVM 2012

Junior-VM spelas i Buffalo, USA mellan den 26 december och 5 januari. Sist Sverige vann JVM var 2012 när man slog Ryssland på övertid, det var NY Rangers stjärncenter Mika Zibanejad som avgjorde.

Därefter tog Sverige silver 2013 och 2014, de senaste tre JVM-turneringarna har Sverige dock hamnat utanför topp tre. Glenn och de övriga i det svenska juniorlandslaget har mycket att bevisa då Sverige alltid räknas ta medalj i dessa mästerskap.

FIKK - För att alla behövs