Örebro Futsal Club

Malmö straffade Örebro på övertid

Mötet mellan Örebro och Malmö var tvunget att avgöras på övertid efter att Daniel Zaar med mindre än en minut kvar kvitterat till 4-4.

· Publicerad: 7 december 2017 · 23.52.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Väl där kunde Johan Olofsson avgöra på straff efter att denne blivit nerdragen vid en kontring. Malmö kunde ta med sig två poäng medan Örebro fick nöja sig med en.

Örebro förlorade igen

I förra omgången bröt Örebro en förlustsvit på fem raka matcher när de besegrade HV71 med 3-0. Och i kvällens möte mot Malmö var därför tre poäng nödvändiga. Detta skulle bli en rivalitet svår uppgift för hemmalaget.

Annons ▾

Malmö skulle ta ledingen i första perioden genom Andy Miele varpå Tom Wandell snyggt skulle kvittera med drygt halva perioden spelad. I andra perioden var det Örebro som skulle ta ledningen när den nyligen JVM-uttagne Glenn Gustafsson nätade. Johan Olofsson kvitterade för Malmö och 2-2 var resultatet inför tredje.

Hawaiihockey

När den tredje perioden avslutades stod det 4-4 och ordet Hawaiihockey stämde bra in på spelet. Matchen böljade fram och tillbaka och bägge lagen byte chanser med och mål med varandra.

Tyson Spink skulle ge Örebro ledningen med 3-2, detta mål tillkom efter att Eero Kilpeläinen gjort en svettig räddning på ett skott som tillkom precis framför honom. Men kvitteringen kom några minuter senare när Fredrik Storm hittade målet.

Matchen gick till övertid

Örebro skulle återigen ta ledningen när Sakari Manninen kom fri med Jonas Gunnarsson, målet betydde 4-3 och det skulle dröja till mindre än minuten innan Malmö kvitterade. Daniel Zaar som varit relativt anonym denna säsong räddade Malmö och skickade matchen till övertid.

Väl där kunde gästerna avgöra när man blev tilldelade en straff. Johan Olofsson var iskall och gav Malmö två poäng med hans andra mål för matchen. För Örebro var det här den sjätte förlusten på sju matcher, den negativa trenden fortsätter och på lördag väntar en svår bortamatch mot serieledaren Växjö.

FIKK - För att alla behövs