Örebro Futsal Club

Baby Driver – håller inte hela vägen fram till målet

Måndagen den 11 december släpptes filmen Baby Driver på Blu-ray, DVD och digitala plattformar. Filmen hade svensk biopremiär den 26 juli tidigare i år.

· Publicerad: 12 december 2017 · 16.28.

I huvudrollen syns Ansel Elgort som bland annat medverkade i Divergent och Insurgent. Han får sällskap av Jamie Foxx, Jon Hamm och Kevin Spacey.

För regin står Edgar Wright som är en av hjärnorna bakom de fantastiska Shaun of the Dead och Hot Fuzz. Wright ligger även bakom Scott Pilgrim vs. the World och var inblandad i Ant-Man.

Annons ▾

Handling:

Baby (Elgort) är en Getaway-förare åt maffiabossen Doc (Spacey), på grund av en skuld är han tvungen att medverka i olika brott för att betala av. Men Baby är snart skuldfri och vill fly tillsammans med servitrisen Debora (Lily James) som han är hemligt kär i. Men Doc vill att baby ska medverka i en sista stor stöt.

Omdöme:

Edgar Wright har under de senaste åren hamnat lite under radarn, mycket på grund av att han arbetade med Ant-Man men sedan lämnade projektet. Baby Driver är hans första film på fyra år då The world’s end kom 2013.

The world’s end var den tredje filmen i Cornetto-trilogin där även zombiekomedin Shaun of the Dead och polisactionkomedin Hot Fuzz ingick. Trilogin är ett samarbete med skådespelarna Simon Pegg och Nick Frost. I Baby Driver står dock Edgar Wright återigen på egna ben.

I Baby Driver står biljakterna och musiken i fokus då den unge Baby kör bil men även komponerar egen musik som han har med sig under brotten. Filmen har en bra start med en cool och häftig biljakt kombinerat med ett intressant soundtrack.

Filmen har dock svårt att hålla hela vägen ut, trots en bra start och några coola biljakter där i mellan är slutet ganska tamt. Skådespelet är också tamt och sticker inte ut förutom rutinerade prestationer av Jamie Foxx och Kevin Spacey.

Baby Driver är influerad av Heat, Fast and Furious med fram för allt Nicolas Winding Refns Drive. Filmen lånar mycket av den 80-tals influerade estetiken som förekom i den danska regissörens moderna klassiker från 2011.

Slutsats:

Baby Driver är en fartfylld och kul underhållning för stunden, men i längden håller inte filmen hela vägen ut. Framför allt är storyn svag och huvudkaraktären ganska ointressant.

Vill man se film från Edgar Wright när han är som bäst kan man se om Shaun of the Dead och Hot Fuzz som är coola, roliga och underhållande på sitt egna speciella sätt.


Regi: Edgar Wright
I rollerna: Ansel Elgort, Lily James och Jon Hamm m.df.
Genre: Action
Speltid: 1 h 53 min
Prod.år: 2017
Ålder: Rek. från 15 år

Betyg
  • Skådespel
  • Handling
  • Bildspråk
  • Ljudbild
  • Soundtrack
2.8

FIKK - För att alla behövs