Örebro Futsal Club

Nya huset för utsatta kvinnor är äntligen klart

Tisdagen den 12 december så invigde Kvinnohuset i Örebro sina nya lokaler

· Publicerad: 12 december 2017 · 23.42.
Kvinna ensam i mörker

Efter många års planering och väntade så är dom nybyggda lokalerna till Kvinnohuset Örebro klart, detta meddelar volontärerna via sin facebooksida under tisdagen.

Modernare lokaler – elva skyddade boenden

Örebros nya Kvinnohus blir ett av Sveriges modernaste med elva skyddade boenden. Man berättar samtidigt att behovet av skyddat boende är fortfarande långt större än dom antalet platser man har atterbjuda.

Annons ▾

Tvingades neka 108 stycken hjälpsökande kvinnor

Enligt tidigare uppgifter till tidningen ETC så berättar ordförande för Kvinnohuset i Örebro, Britten Uhlin att 2016 så nekades 108 stycken hjälpsökande kvinnor en plats på Kvinnohuset i Örebro.

– Satsningen på dom nya lokalerna för Kvinnohuset i Örebro är en indikation på att frågan om kvinnors utsatthet i relationer som har genomgått en medvetandehöjning och vi är så glada över dom nya lokalerna.

För dom kvinnor som behöver ett skyddat boende på nya Kvinnohuset i Örebro så väntar en egen liten lägenhet med badrum, kokmöjligheter och en plats där barnen kan leka. Liksom tidigare finns tryggheten i larmanordningar och direktlarm till polisen.

Korta fakta om Kvinnohuset
  • Ideella föreningen Kvinnohuset i Örebro erbjuder professionell hjälp och en fristad åt våldsutsatta kvinnor och barn.
  • Den största delen av vårt arbete består av stödjande och rådgivande samtal via telefon eller vid besök på Kvinnohuset men vi har också ett skyddat boende för hotade kvinnor som tvingats lämna sina hem. Boendet har plats för elva kvinnor, med eller utan barn.
  • Äldre kvinnor som levt i våldsutsatta och destruktiva förhållanden i många år kan ofta känns skuld och skam i större utsträckning än sina medsystrar. Detta kan bero på äldre tiders normer och värderingar, till exempel att det som sker i hemmet är en privatsak som ska stanna där.
  • Du vet väl om att du kan kontakta oss och boka tid för råd och stöd kring din situation om du är eller har varit i ett förhållande där du utsatts för fysiskt, psykiskt eller sexuellt våld? Stödsamtalen hos oss på Kvinnohuset är kostnadsfria och du kan vara anonym om du vill.

Läs mer på hemsidan Kvinnohuset i Örebro

FIKK - För att alla behövs