Örebro Futsal Club

Hanne Gråhns stannar i KIF Örebro

Under onsdagen presenterade fotbollsklubben KIF Örebro en glädjande nyhet, ytterbacken Hanne Gråhns har förlängt med klubben.

· Publicerad: 13 december 2017 · 20.02.
Hanne Gråhns i match mot Eskilstuna under årets säsongen.

Gråhns är den tredje spelaren som representerade klubben förra säsongen som väljer att förlänga, de andra två är Freja Olofsson och Adelisa Grabus. 25-årige Gråhns är dock den mest meriterade av de tre med 65 damallsvenska matcher, fyra landskamper och ett OS-silver på sitt cv.

– Att vi får behålla en spelare med A-landslagsmeriter visar att vi menar allvar, säger KIF Örebros tränare Stefan Ärnsved klubbens hemsida.

Annons ▾

Anslöt till KIF 2015

Hanne Gråhns kom till klubben 2015 och går in på sin fjärde säsong i och med att hon valde att stanna kvar. Hon har varit en A-lagsspelare sen ankomsten och blivit en av profilerna i klubben i och med att den gamla kärnan la skorna på hyllan.

På KIF Örebros hemsidan skriver klubben att Gråhns kan få en annorlunda roll i laget nu, man ska försöka få fram hennes offensiva egenskaper.

– Grundtanken är att använda Hanne på mittfältet för att få ut än mer av hennes offensiva kvaliteter och att hon också ska få en mer central roll i laget, säger Stefan Ärnsved.

Örebro Tribune tycker till

Att Hanne Gråhns väljer att skriva på ett år till med KIF är en glädjande nyhet för fansen, klubben och damfotbollen i Örebro. Hon tillhörde den grupp med nytt blod som skulle ta över det gamla gänget och Hanne visade klass.

Tyvärr hade KIF svårt att hitta en ny profil och laget åkte ut efter en medioker säsong. Spelarflykten var väntad och flera meriterade spelare lämnade men Hanne stannade kvar. Nu kommer hon få chansen till revansch och samtidigt vara lagets stora stjärna.

FIKK - För att alla behövs