Örebro Futsal Club

ICA återkallar frysta bär – kan orsaka vinterkräksjuka

ICA återkallar ICA Basic hallon, på grund av risk för norovirus som orsakar vinterkräksjuka.

· Publicerad: 14 december 2017 · 10.51.
ICA Basic-Hallon

ICA återkallar frysta bären ICA Basic hallon och orsaken till återkallelsen är indikation på norovirus som orsakar vinterkräksjuka. Återkallelsen gäller ICA Basic hallon 500 gram med bäst före datum 2019-06-19.

Produkter med annat bäst före datum omfattas inte av återkallelsen.

Annons ▾

Sålts i hela landet från oktober

Hallonen kan ha sålts i hela landet från den 13 oktober. I och med återkallelsen stoppas varorna för all försäljning i butikernas kassor.

– I nuläget vet vi inte vad som har orsakat det positiva provsvaret. Vi återkallar nu den aktuella produkten och utreder vad som kan vara den bakomliggande orsaken, säger Lena Sparring, kvalitetschef ICA Sverige.

Återlämna och reklamera produkten

ICA beklagar det inträffade och uppmanar kunder som har köpt den berörda produkten att lämna tillbaka den till den ICA-butik där de köpt produkten, reklamera via ica.se alternativt kontakta ICAs kundkontakt på telefon 020-83 33 33. ICAs kundkontakt har öppet vardagar mellan 8 och 15.

Följer man Livsmedelsverkets rekommendationer för frysta hallon och kokar hallonen i minst en minut så dör viruset. Detta står även på förpackningen.

FIKK - För att alla behövs