Örebro Futsal Club

Daniel Björnquist återvänder ÖSK Fotboll

Under tisdagen blev det officiellt att ytterbacken Daniel Björnquist återvänder till ÖSK och Örebro.

· Publicerad: 20 december 2017 · 20.25.
Daniel Björnquist i ÖSK-tröjan under match mot Häcken 2016.

– Vi är mycket glada att ”Sköllerstaexpressen” Daniel Björnquist är tillbaka. Kontraktet är skrivet på tre år. I Daniel får vi en spelare med stor allsvensk rutin, han är stark i defensiven och är alltid med i det offensiva spelet, säger sportchef Magnus Sköldmark på ÖSK hemsida.

En grabb från trakten

Daniel Björnquist som i början av nästa år fyller 29 är uppvuxen i Örebro och dess närområde. Hans moderklubb är Sköllersta IF och han representerade Örebro SK Ungdom mellan 2009 och 2011. Men istället för att ta en plats i A-laget gick han till BK Forward, efter ett år i klubben anslut han till slut till ÖSK 2013.

Annons ▾

Där spelade han fram till 2016, därefter lämnade han klubben som bosman* och skrev på för AFC Eskilstuna. Men det blev bara ett år i den allsvenska nykomlingen. Tisdagen den 19 december meddelade ÖSK att Daniel Björnquist var tillbaka i klubben.

”Dajje” har en säregen förmåga att alltid maximera varje träning och match. Han har haft en stark säsong i AFC och kommer tillbaka till ÖSK med nyttiga erfarenheter. Hans egenskaper som spelare och person rimmar väldigt bra med det som vi vill bygga. Hans starka kopplingar till ÖSK som klubb och Örebro som stad värderar vi högt, säger Axel Kjäll på ÖSK hemsida.

*Bosman innebär att en spelare kan skriva på för en ny klubb när dennes kontrakt med den nuvarande klubben har upphört. Uttrycket Bosman eller Bosmandomen är uppkallad efter den belgiske fotbollsspelare Jean-Marc Bosman som fick rätt i EG-domstolen 1995.

FIKK - För att alla behövs