Örebro Futsal Club

Jere Sallinen övertidshjälte för Örebro Hockey

Jere Sallinen blev stor matchhjälte när han sköt 3-2 i sudden för Örebro när man besegrade Växjö på hemmaplan.

· Publicerad: 20 december 2017 · 00.11.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

När serieledarna Växjö kom på besök var det inte många som trodde att Örebro skulle plocka hem en seger, även om Växjö saknade många nyckelspelare dessutom jade smålandslaget 6 raka segrar mot Örebro.

Men efter tre jämna och ganska underhållsfattiga perioder kunde Jere Sallinen frälsa Örebro och gen laget två vikta poäng.

Annons ▾

Örebro hade flera bra chanser

Det blev en tuff och jämn kamp mellan serieettan Växjö och serieelvan Örebro, även om Växjö spelmässigt var det bättre laget hade Örebro de bästa lägena.

Örebro tog ledningen redan efter 01:37 in i första perioden när Libor Hudacek hittade målet efter en kämpainsats av Joakim Andersson framför målet.

Sakari Manninen hade även en bra möjlighet att utöka ledning till 2-0 när han fick en straff, men den var dåligt lagd och Viktor Andrén kunde rädda. Istället för 2-0 blev det 1-1 till Växjö när Andrew Calof styrde in en puck i slutet av första.

Matchen avgjordes på övertid

Örebro skulle under andra perioden fortsätta att skapa bra chanser men två gånger om ringde det i stolparna samt ribban. Men tillslut kunde Marcus Weinstock ge en Örebro efterlängtad när han satte 2-1.

Ledningen skulle stå sig till ca mitten av tredje perioden när Växjö kunde kvittera till 2-2 genom Joel Persson. Och på övertid klev Jere Sallinen fram om avgjorde för Örebro, det han bara gå 01:16 av fjärde perioden.

FIKK - För att alla behövs