Örebro Futsal Club

Backen Frida Svensson förlänger med KIF Örebro

KIF Örebro och dess supportrar fick idag en fin julklapp på självaste julafton, mittbacken Frida Svensson förlänger med klubben.

· Publicerad: 24 december 2017 · 18.24.
Frida Svensson (mitten) protesterar mot ett domslut i en match mot Kvarnsveden tidigare i år.

– Det känns verkligen bra att få chansen att ta laget tillbaka till Damallsvenskan, säger Frida på KIF Örebros hemsida.

Kom från Eskilstuna

Den 28-årige Frida Svensson kom 2016 från Eskilstuna där hon spelade i tre säsonger, Frida har även representerat Kopparberg Göteborg FC. Hennes moderklubb är Landvetter IF.

Annons ▾

– Vi är glada över att Frida valt att förlänga med klubben. Hon kommer att bidra med erfarenhet, en fantastisk inställning och värdefull spetskompetens. Vi kommer att använda Frida på mittfältet, där vi vet att hon trivs allra bäst, säger KIF Örebros tränare Stefan Ärnsved på klubbens hemsida.

Frida Svensson säger följande på KIF:s hemsida.

– Det känns jättebra att spela kvar i KIF Örebro. Eftersom jag var med när laget åkte ur en division känns det verkligen bra att få chansen att försöka ta klubben tillbaka till Damallsvenskan där den hör hemma.

Örebro Tribune tycker till

Ett mediokert år för KIF kanske får ett lyckligt slut ändå, Frida Svensson är den fjärde spelaren med erfarenhet och rutin från Damallsvenskan som väljer att stanna kvar i klubben.

Det betyder såklart mycket för laget och dess kommande säsong i Elitettan nästa år. KIF kommer om de väljer att spela med Frida och Hanne Gråhns i defensiven ha en stark backlinje. Frida Svensson kan dock även spela på mittfältet och när klubben förlängde med Gråhns skrev man att hon skulle få en mer offensivare roll.

FIKK - För att alla behövs