Örebro Futsal Club

Örebro förlorade med 2-3 mot Frölunda i Behrn Arena

Örebro Hockey tog emot Frölunda inför ett fullsatt Behrn Arena, och matchen slutade med en seger för gästerna.

· Publicerad: 29 december 2017 · 00.11.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

I den tredje perioden kunde Simon Hjalmarsson sätta det avgörande målet i powerplay. Tidigare under matchen hade den förre Örebrospelaren Joel Mustonen gjort 2-2 för Frölunda. Marcus Weinstock gjorde Örebros två mål.

En jämn match med små marginaler

Frölunda var inför säsongen topptippade och favoriter till att vinna SM-Guld, det har gått lite så där. I förra omgången förlorade man borta mot Malmö. Örebro var bottentippade och har inte överraskat kritikerna.

Annons ▾

På grund av Frölundas ojämna spel var en seger ikväll inte en självklarhet. Örebro har spelat bra mot bättre motstånd och kunde mycket väl besegrat ett skakat Frölunda.

Men gästerna var spelmässigt bättre under matchen i sin helhet, man tog även ledningen i första perioden genom Joel Lundqvist i powerplay. Därefter gjorde Örebro både 1-1 och 2-1 genom Marcus Weinstock. Det här var Örebro bästa perioden under matchen.

Hemmalaget dominerade dock i andra perioden utan att få ut något av det. Men man var nära att göra mål när en av bröder Spink hade öppen kassen, dock sköt han på målvakten. Marginaler var inte med Örebro ikväll.

Frölunda tog över

Efter Joel Mustonens kvittering tog gästerna över och under slutet av andra perioden samt stora delar av tredje pressade man för ett ledningsmål. Det hängde i luften och tillslut kom målet i slutet av tredje perioden.

Marcus Weinstock blev utvisad och Simon Hjalmarsson kunde sätta 2-3 som även blev slutresultatet. Ryan Lasch bidrog med en assist på alla Frölundas mål, det var även gästerna nionde raka seger mor Örebro.

Förlusten för Örebro innebar att man även förlorade årets sista match i Behrn Arena. På lördag åker Örebro till Gävle för att möta Brynäs, då återstår det att se om Örebro avslutar 2017 med en seger.

FIKK - För att alla behövs