Rene Bourque sänkte Örebro på övertid

Torsdagen den 4:e januari kom Djurgården på besök och slog Örebro med 2-3 på övertid. Matchhjälte blev kanadensaren Rene Bourque.

- .
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Topplaget Djurgården mot bottenlaget Örebro, men det blev en jämn kamp som kunde slutat med seger åt båda hållen. Djurgården som förlorat tre matcher mot Örebro som förlorat fyra, bägge lagen ville bryta trenden.

Gästerna tog ledningen

Det blev en jämn kamp mellan de bägge lagen, Djurgården hade under första perioden spelövertag och kunde ta ledningen i powerplay genom Linus Hultström. Gästerna hade ett flertal numerära överlägen i perioden.

Johan Wiklander skulle dock kvittera för Örebro och tog sitt lag in i matchen. 1-1 skulle bli pausresultatet och matchen hade förvandlats till ett ställningskrig som fortsatte i andra perioden.

Örebro tog ledningen

I andra perioden var det hemmalaget som tog ledningen, Joakim Andersson målade i powerplay efter att han blivit framspelad av bröderna Spink. Det var den förre Red Wings-forwardens blott tredje mål i Örebrotröjan.

Trots att Örebro hade ledningen var Djurgården det mer spelförande laget, men Örebro hade kommit in rätt i matchen och försvarade sig bra. Gästerna skulle dock kvittera genom Niclas Bergfors i slutet av andra perioden, 2-2 blev pausresultatet.

En taktisk miss fällde Örebro

Tredje perioden kunde inte skilja de bägge lagen åt, samtidigt som Örebro hade ett större spelövertag utan att få någon utdelning.

Matchen gick till övertid där Djurgårdens Rene Bourque skulle utnyttja en miss från Örebro. Hemmalaget valde att byta och Bourque blev frispelad och kunde sätta 2-3.

Samtidigt som Örebro förlorade tog Mora tre poäng hemma mot Skellefteå, det betyder att Örebro trots en poäng halkade ner till en tolfte plats i tabellen. I nästa omgång åker Örebro till Norrbotten för en match mot Luleå.

Wheels4fun