Örebro Futsal Club

En person anhållen efter mord på Järntorget i Örebro

Polisen söker fortfarande tips efter mordet – offret är fortfarande inte identifierat

· Publicerad: 7 januari 2018 · 12.35.
Polis-Järntorget-Örebro-ICON-PHOTO

Det var vid 17-tiden på lördagseftermiddagen som larmet inkommer till polisen. En privatperson hade då hittat en livlös man i 20-årsåldern inne på en offentlig toalett vid Järntorget i Örebro. Mannen fördes till Universitetssjukhuset i Örebro där han konstaterades avliden.

Offret är fortfarande oidentifierat

Omständigheterna gör att polisen misstänker att ett brott har begåtts och påbörjar en förundersökning om mord. Enligt uppgifter bedöms fyndplatsen vara samma som mordplatsen.

Annons ▾

Offret är fortfarande oidentifierad och enligt polisens pressmeddelande så är mannen som hittades på Järntorget i Örebro uppskattningsvis i 20-årsåldern, han har ett utseende som man upplever härstammar från Afghanistan eller området däromkring. Mannen är kort och har smal kroppsbyggnad.

Misstänkt gärningsperson anhållen

Ett omfattande utredningsarbete under lördagskvällen och natten mot söndag har lett fram till att en person nu är anhållen såsom skäligen misstänkt för mord. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden. Polisen vill i nuläget inte uttala sig om den misstänkte personens ålder eller kön.

Polisen ber allmänheten att höra av sig på telefon 11414 om man har gjort iakttagelser kring Järntorget strax före 17-tiden.

Järntorget i Örebro
Foto: Bittan D

FIKK - För att alla behövs