Lisa Dahlkvist klar för Eskilstuna United

Idag blev det klart att den förre KIF Örebro mittfältaren Lisa Dahlkvist skriver på för Eskilstuna United och stannar i damallsvenskan.

- .
Lisa Dahlkvist lämnar KIF Örebro för Eskilstuna United.

Den 30-årige Lisa Dahlkvist meddelade tidigt efter KIF Örebros uttåg ur damallsvenskan att hon inte skulle stanna kvar i klubben. Men steg från Örebro blev inte långt då Dahlkvist idag blev klar för grannstadens toppklubb Eskilstuna United.

Får en chans att vinna igen

I och med att Dahlkvist skrivit på för Eskilstuna United ökar hon sin chans att vinna damallsvenskan, United har varit ett topplag i flera år men inte lyckats vinna serien. I klubben spelar också flera landslagsspelare som t.ex Olivia Schough.

I Lisa Dahlkvist får united en rutinerad landslagsspelare som var med i det OS-lags som tog silver i Rio de Janeiro 2016. Dahlkvist har också representerat franska PSG och norska Avaldsnes IL, under sin tid i damallsvenskan gjorde hon tre sejourer i KIF Örebro.

Detta säger Dahlkvist om klubbvalet

– Jag är glad över att få bli en del av Eskilstuna United. Klubben har visat stort intresse och det betyder mycket för mig. Det avgörande faktorerna är Eskilstunas visioner om framtiden. Jag känner att hela organisation siktar mot samma mål.Jag ser mig själv vara en av pusselbitarna i satsningen och jag längtar tills jag får dra på mig United tröjan. Säger Lisa Dahlkvist på Eskilstunas hemsida.

Wheels4fun