Örebro Futsal Club

Engelholm VS besegrade Örebro Volley – nu redo att försvara Grand Prix-titeln

Örebro Volley kunde inte stå emot regerande svenska mästarna Engelholm VS under lördagen match

· Publicerad: 13 januari 2018 · 21.11.
Örebro Volley

Volleyboll-Sveriges näst mest prestigefulla turnering, Grand Prix avgörs under helgen 13-14 januari i Uppsala. På plats för att göra upp om dom åtråvärda GP-titlarna finns Elitserien åtta bästa lag. Både dam och herrlag.

Dom regerande svenska mästarna och tillika regerande GP-mästarna Engelholms VS står nu klara inför söndagens Grand Prix-finaler. I lördagens semifinal så besegrades Örebro Volley med 3-1 i set. Segersiffrorna skrevs till 20-25, 26-24, 25-16, 25-13.

Annons ▾

Dominanta Svenska mästare i Volleyboll

Engelholm har varit svensk volleybolls dominant de senaste åren. Tre raka SM-guld vittnar mer än något annat om den saken. Laget har också gjort det till en vana att spela hem Grand Prix-titeln. Guld i 2018 års upplaga av turneringen skulle innebära fjärde raka guldet. Mycket talar för att de lyckas med den saken. Dagens GP-semi slutade nämligen med avancemang till en ny finalmatch. Örebro Volley avvärjdes med 3-1 i set.

– De två första seten kommer vi inte riktigt upp i nivå, vi saknar glädjen i vårt spel. Men allt eftersom matchen går så får vi tillbaka energin och vi går för att vinna bollarna i anfall och serve, säger Tilde Thun, som anslöt till truppen bara några timmar innan matchstart efter att ha kommit hem från U19-EM-kvalet i Tjerkasy, Ukraina.

Örebrospikern Diana Lundvall om matchen

– Vi öppnar matchen väldigt stark och har mycket energi. Sen så känns det som om vi inte riktigt orkar resten av matchen, även fast vi gör bra saker. Nu gäller det bara att blicka framåt och ta morgondagens match!

Söndagens finalmatch startar klockan 16.00 och ännu en gång så står ärkerivalen Hylte/Halmstad för motståndet. Hylte/Halmstad besegrade tidigare under lördagen Lindesberg i tre raka set.

FIKK - För att alla behövs