Örebro tog viktiga poäng hemma mot Saik

Lördagen den 13 januari tog Örebro emot Skellefteå AIK i Behrn Arena. Detta var ett back-to-back möte där Saik vann första matchen hemma med 2-0.

- .
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Ikväll var det Örebros tur att vinna och det gjorde man 4-1 efter bland annat tre poäng av Sakari Manninen. Örebro genomförde en bra match och pressade gästerna att göra fel och aldrig få någon balans i spelet.

Målexplosion i andra perioden

Första perioden blev mållös där Örebro stod upp bra mot ett anstormande Saik som befäste sitt spelövertag genom två powerplay. Målen uteblev och inför andra perioden var det på lika grund igen.

Det var även här som Örebro tog vara på sina kontringar och gjorde mål. 1-0 kom i början av perioden genom lagkapten Viktor Ekbom, Sakari Manninen ökade på ledningen till 2-0 några minuter senare.

I mitten av andra perioden kunde Daniel Viksten öka på 3-0 och hemmalaget hade gjort tre raka mål på ett tamt Saik som inte riktigt visste vad de skulle göra. Örebro försvarade sig bra och kunde hela tiden stressa motståndarna.

Bra match i tre perioder

Det som skilde ikväll från många av de tidigare matcherna Örebro har spelat den här säsongen var att man var bra i tre perioden. I tredje perioden stressade Örebro bortalaget att slarva i uppspelen och trots att Jonathan Pudas kunde sätta 3-1 hjälpte det inte.

Örebro släppte aldrig in gästerna och när Johan Wiklander satte 4-1 i tom kasse var definitivt matchen slut. Örebro tog tre viktiga poäng i kampen om att undvika kvalserien, dessutom tog några kliv närmare slutspelsplats även om det är långt upp.

Nästa match för Örebro är den 18 januari, då tar man emot Linköping i Behrn Arena. Linköping som ikväll bortaslog bottenlaget Mora med 1-4.

Wheels4fun