Örebro Futsal Club

Kultbandet Noice kommer till Örebro och Frimis Salonger

Under torsdagen meddelade arrangörerna på nattklubben Frimis Salonger att kultbandet Noice kommer till Örebro.

· Publicerad: 19 januari 2018 · 17.46.
Kultbandet Noice kommer till Örebro lördagen den 31 mars.

Bandet ligger bakom flera kända låtar som En kväll i T-banan, Dolce Vita (Det ljuva livet) och Du lever bara en gång. Lördagen den 31 mars kommer de för att uppträdda på Frimis Salonger.

Slog igenom över natten

Nocie bildades i Gustavsberg 1977 men slog igen i början 80-talet efter att ha medverkat med låten En kväll i T-banan i TV-programmet Måndagsbörsen. Bandet vars medlemmar fortfarande inte var myndiga kom att slå igenom över natt.

Annons ▾

På grund av Nocie unga ålder och att de skrev sina låtar själv kom låttexterna ofta handla om hur det var att vara ung i Stockholm på 70 – och 80-talet. Bandet slog igenom samtidigt som Gyllene Tider och dessa två grupper skulle under 80-talet att jämföras i kontrast till varandra, där Nocie var den tuffare och hårdare akten.

Sångaren Hasse Carlsson lämnade Nocie 1982 och skulle efter avskedet hamna tungt heroinmissbruk, han avled 2002 ändas 37 år gammal. Året innan avled även Freddie Hansson som spelade keyboard i bandet, även hans liv hade kantats av ett drogmissbruk.

Återföreningar och nya medlemmar

Efter sångaren Hasse Carlssons död återförenades bandet 2004 med bland annat Marcus Öhrn på sång, under denna tid släppte man albumet 2004 som innehåller nyinspelningar av flera kända Noicelåtar. Förutom Marcus sång hade låtarna fått ett rockigare och hårdare uppsving.

2009 anslöt sångaren Funky Dan Larsson till Noice, Funky Dan fick sitt genombrott som sångare i bandet Tribal Ink som skapades i TV3:s dokusåpa Wannabe 2002. 2015 fick Noice in nuvarande form som består av originalmedlemmarna Peo Thyrén och Robert Klasen, gitarristen Jonas Karlberg samt Funky Dan på sång.

2017 släppte bandet två nya singlar som heter Come on kör på och Flipperspel och i slutet av mars kommer det legendariska kultbandet till Örebro och Frimis salonger.

Biljetter går att köpa här.

Info:

Plats: Frimis Salonger
Datum: 31 mars
Tid: 21:00
Biljetter: 200kr + avgift
Ålder: 18 år

FIKK - För att alla behövs