Örebro Futsal Club

Örebro tappade viktiga poäng mot bottenlaget Rögle

Bottenmöte i Behrn Arena och bortaseger för Rögle, det kan man konstatera efter kvällens match.

· Publicerad: 20 januari 2018 · 23.14.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Ett Örebro som inför kvällens drabbning mot Rögle hade två raka hemmasegrar, två segrar mot Skellefteå och Linköping.

Men återigen visade Örebro att de saknar kapaciteten att besegra en motståndare de måste slå, Rögle kunde avgöra på övertid och matchen slutade 2-3.

Annons ▾

Bra i två perioder

Kvällens match var en fartfylld kamp som var betydligt mer underhållande en torsdagens drabbning mot Linköping. Örebro var bra i två perioder innan man tappade i tredje.

Rögle spelade också bra och satte press mot Örebro under första perioden, gästerna kunde också ta ledningen genom Ted Brithén. Pucken styrdes oturligt in på en skridsko från Victor Bartley. Hemmalaget fick chansen att kvittera genom ett par powerplay men lyckades inte spräcka nollan.

Inför andra perioden stod det 1-0 till gästerna men hemmalaget skulle suggestivt ta över matchen. Man fick in både en kvittering och ett ledningsmål.

Joakim Andersson kunde tidigt i perioden styra in ett skott från Gustav Bäckström. Målet tillkom på en tekning han själv vann. Kalle Olsson skulle ca 10 minuter senare ge Örebro ledningen när han skickade in 2-1.

Ludvig Rensfeldt avgjorde på övertid

Örebro tappade kommandot i tredje perioden och försökte spela på sin 2-1 ledning, det funkade inte och Rögle spelade in sig i matchen.

Samuel Jonsson kunde skicka in kvitteringen i mitten av tredje perioden, hans första mål för säsongen. Direkt efteråt fick Örebro ett powerplay då Röglemålvakten Justin Pogge sköt ut pucken över plexiglaset.

I det efterkommande spel fem mot fyra lyckades inte Örebro få något rätt och det blev en avgörande faktor. Rögle kunde försätta pressa och matchen gick till övertid. Väl där drog Örebro på sig en utvisning men lyckades döda den, men direkt efteråt kunde Ludvig Rensfeldt avgöra och Rögle fick med sig två poäng och Örebro fick nöja sig med en.

Närmare botten än slutspel

Örebro som inför kvällens match tagit fem poäng på två försök tappade viktiga poäng mot Rögle. Samma lag tog ett par steg närmare och nu är det bara fyra poäng som skiljer dem åt. Samtidigt är det bara 6 poäng ner till kvalserien samtidigt som det är elva poäng upp till slutspel.

Örebro kommer trots poäng ikväll närmare kvalserien och i nästa omgång väntar en tuff bortamatch mot ett revanschsuget Linköping. Men Örebro har slagit dem förut och kan göra det igen.

FIKK - För att alla behövs