Örebro Futsal Club

Äldre kvinna bestulen på bankkort med tillhörande kod

Polisen uppmanar till försiktighet – ”lämna aldrig ut bankkortet eller kod till någon ni inte känner”

· Publicerad: 24 januari 2018 · 11.19.
Polis-Arkivbild

Under tisdagen fick polisen in samtal om att en äldre kvinna har blivit bestulen på sitt bankkort och tillhörande kod.

Utger sig för att vara nära släkting

Polisen säger att en man har ringt hem till kvinnan och uppger sig vara en nära släkting och att han behövde låna bankkortet och koden för att betala en parkeringsbiljett.

Annons ▾

Mannen som ringde och som kvinnan nu inte kände igen, kommer upp till kvinnans lägenhet och ringer på dörren. Han säger att släktingen sitter kvar i bilen och att dom inom 30 minuter kommer tillbaka med kortet. När mannen inte kommer tillbaka hem till kvinnan med bankkort så ringer hon till en annan anhörig för att kontrollera om uppgifterna som mannen sagt till kvinnan stämmer.

Mannen som fick bankkortet av kvinnan var ungefär i 45-50 år-åldern, han är lång och hade en grå huva på huvudet. Mannen talade svenska.

Uppmanar till försiktighet att lämna ut kort och kod

Tillvägagångssättet har använts tidigare och polisen uppmanar därför till försiktighet om någon beter sig på det här sättet. Lämna aldrig ut kort eller kod till någon ni inte känner. Vi önskar samtidigt att ni som har äldre anhöriga, som kanske inte läser detta, informerar dem om tillvägagångssättet och hur viktigt det är att inte lämna ut kort eller kod till någon man inte känner.

FIKK - För att alla behövs