Örebro föll stort mot Malmö i Behrn Arena

Torsdagen den 25 januari tog ett decimerat Örebro emot Malmö i Behrn Arena, slutresultatet blev 1-6 till gästerna.

· Publicerad: 26 januari 2018 · 00.18.

Trots 6 mål i baken och en magsjuka som drabbat flera av spelarna i Örebro gjorde hemmalaget en bra insats. Men Malmö var mycket mer spelskickliga vilket syntes på isen.

Stor matchhjälte för Malmö blev Nicklas Hardt gjorde fyra av Malmös mål.

Örebro tog ledningen

Hemmalaget fick en bra start på matchen, Jere Sallinen kunde i powerplay skicka in 1-0 för Örebro. Och spelet i powerplay såg idag mycket bättre ut än tidigare. Detta bidrog att Örebro kunde hänga med.

Men även Malmö skulle få utdelning i powerplay under första perioden, två gånger om. Det var Nicklas Hardt som kunde kvittera och ge gästerna ledningen.

Axel Brage gick ut

Inför andra perioden bytte Örebro in målvakten Isak Mantler då Barge utgick på grund av sjukdom. Sen tidigare hade även Eero Kilpiäinen drabbats av sjukdom och missat en match.

Isak fick ingen rolig start på matchen, redan på första skottet fick han kapitulera då Daniel Zaar satte 3-1. Kim Rosadahl skulle även sätta 4-1 för gästerna innan andra perioden var slut.

Hardt avslutade målskyttet

Spinken i kistan för Örebro skulle komma när Nicklas Hardt satte 1-5 i börjar av tredje, Hardt skulle avsluta målskyttet när han satte 1-6. Det var hans fjärde mål för matchen.

Isak som fick hoppa in under matchen fick avsluta med flaggan i topp, mot slutet av perioden fick Daniel Zaar en straff som Isak räddade. Zaar å andra sidan kan vara nöjd med kvällens produktion då han bidrog med ett mål och tre assist.

Skärpan saknas

Örebro gjorde som sagt inte en dålig match trots att man släppte in 6 mål. Men Örebro saknar skärpan i avslutet och borde göra fler mål.

Man skapar tryck i anfallszon och pressar tillbaka Malmö men kan inte utnyttja chanserna. Dessutom verkar Örebro inte ha den rätta inställningen, hur stor är viljan att vinna, var är desperationen.

Örebro kan dock glädja sig över att de övriga bottenlagen Karlskrona, Rögle och Mora även förlorade, det kan betyda mycket i slutkampen om överlevnad i SHL.