Örebro Futsal Club

Timbuktu på höstturné med sin hyllade scenföreställning

Pressen beskriver föreställningen som – ”Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart”

· Publicerad: 26 januari 2018 · 10.59.
Timbuktu-Pressbilden

I höst ger sig Jason ”Timbuktu” Diakité ut på turné med scenföreställningen – En droppe midnatt. En hyllad föreställning av såväl publik som press.

Turnén har premiär den 31 oktober och gör nedslag i Örebro, Linköping, Växjö, Norrköping, Västerås, Halmstad och Lund. Biljetterna till föreställningarna släpps den 26 januari klockan 10.00.

Annons ▾

Avstamp i ett 80-talets Lund i sin jakt på identitet

Föreställningen ”En droppe midnatt” tar avstamp i pojken Jasons liv i ett 80-talets Lund präglat av rasism och mobbing. Vi får sedermera följa Jason in i vuxenlivet där hans jakt på identitet, tillhörighet och sammanhang resulterar i en omskakande resa till förfädernas South Carolina och Harlem. Jasons personliga sökande efter sina rötter mynnar ut i en kollektiv och pulserande berättelse om den afroamerikanska historien. En droppe midnatt på scen är en dramatiserad version av Jasons debutbok med samma namn.

Färgsprakande monologer, dialoger och musik

I den firade regissören Farnaz Arbabis händer kommer berättelsen till liv på scen i en färgsprakande hybrid av monologer, dialoger, musik med djupa rötter inom jazztradition, hiphop och soul blandat med nyskrivna låtar och tidigare ospelat material. Allt detta framförs på scen av Jason ”Timbuktu” Diakité och femmannabandet Damn! i en spännande och visuellt nyskapande inramning.

Föreställningen hade urpremiär i Stockholm på Skandiascenen den 21 september 2017. Under våren 2018 spelar Jason på Skandiascenen i Stockholm och Slagthuset i Malmö med start den 8 februari.

Press har tidigare beskrivit scenföreställningen som ”Väldigt väldigt bra” och ”Så mycket hög kvalité på 90 min är ofattbart”.

Turnédatum under hösten 2018

FIKK - För att alla behövs