Örebro Futsal Club

Försökte teckna mobilabonnemang med stulen identitet – greps av väktare

Man gripen misstänkt för bedrägeri i en butik i Mariebergs Galleria

- .
Polisfordon-Polis-Fordon
Örebro Tribune

I en butik på Mariebergs Galleria blir personalen misstänksamma på en man som vill teckna ett mobilabonnemang varvid man kontrollerar legitimationen. Personalen lyckas att få kontakt på personen som ID-kortet är utställt på. Den rätta ägaren hade tidigare inte upptäckt att han saknade sitt ID-kort.

Väktare i gallerian kontaktade polis varvid bedragaren inne i butiken försökte undkomma, väktare gjorde då ett så kallat ”envarsgripande” och kunde trots att mannen gjorde motstånd, lämna över mannen till polis som anländer till platsen.

Mannen är för nuvarande okänd och kommer att föras till polisstationen för att efter identifiering och förhör invänta beslut från åklagare om anhållan eller frigivning, detta i avvaktan på fortsatt utredning.

Uppdatering:
Mannen är identifierad och ska enligt polisen vara född -1988. Vid skyddsvisitation av mannen så anträffade ytterligare två ID-kort som är utställda på andra personer. Polisen anträffade även en batong samt en narkotikaklassad tablett.