Örebro Futsal Club

Försökte teckna mobilabonnemang med stulen identitet – greps av väktare

Man gripen misstänkt för bedrägeri i en butik i Mariebergs Galleria

· Publicerad: 28 januari 2018 · 18.59.
Polisfordon-Polis-Fordon
Örebro Tribune

I en butik på Mariebergs Galleria blir personalen misstänksamma på en man som vill teckna ett mobilabonnemang varvid man kontrollerar legitimationen. Personalen lyckas att få kontakt på personen som ID-kortet är utställt på. Den rätta ägaren hade tidigare inte upptäckt att han saknade sitt ID-kort.

Väktare i gallerian kontaktade polis varvid bedragaren inne i butiken försökte undkomma, väktare gjorde då ett så kallat ”envarsgripande” och kunde trots att mannen gjorde motstånd, lämna över mannen till polis som anländer till platsen.

Annons ▾

Mannen är för nuvarande okänd och kommer att föras till polisstationen för att efter identifiering och förhör invänta beslut från åklagare om anhållan eller frigivning, detta i avvaktan på fortsatt utredning.

Uppdatering:
Mannen är identifierad och ska enligt polisen vara född -1988. Vid skyddsvisitation av mannen så anträffade ytterligare två ID-kort som är utställda på andra personer. Polisen anträffade även en batong samt en narkotikaklassad tablett.

FIKK - För att alla behövs