Ny förlust för Örebro – föll hemma mot HV71

Tisdagen den 30 januari tog Örebro emot HV71 i Behrn Arena, gästerna kunde vinna med 0-3.

· Publicerad: 31 januari 2018 · 00.12.

Grundserien börjar närma sig sitt slut och den stora frågan för Örebro är kvalspel eller slutspelat. Men tanke på den form laget håller nu och spelschemat kan det här sluta med kvalspel.

HV71 för tunga

Ikväll hade Örebro inte mycket att sätta emot de regerande svenska mästarna HV71, gästerna vägde både tyngre och var snabbare. Örebro hade svårt att hänga med.

HV71 skulle även ta ledningen tidigt i matchen. Redan i den tredje minuten hittade David Gustafsson målet och kunde skicka in 0-1 till gästerna.

Örebro hade några bra målchanser med första perioden tillhörde HV71.

Avgjorde i andra

Det gjorde även andra perioden, gästerna skulle här totalt köra över Örebro som inte lyckades skapa mycket framåt.

HV71 gick från 0-1 till slutresultatet 0-3 efter mål av Anton Bengtsson och Max Wärn. Bengtssons mål var en tavla från Eero Kilpeläinen. Den finske målvakten släppte in ett skott vid sin högra stolpe.

Jere Sallinen skulle även bli utvisad två gånger under perioden vilket resulterade i mer dominans av gästerna.

Men Örebro avslutade ändå matchen bra, trots att man inte fått något uträtta under matchen gick hemmalaget ut i tredje med ny energi. Man pressade tillbaka HV71 och skapade flera bra chanser och även spelet i powerplay var bra.

Trots ett uppsving lyckades inte Örebro göra mål, det syns att en riktigt målskytt saknas. Dessutom gjorde gästerna en bra defensiv match och Adam Åhman gjorde flera viktiga räddningar för HV71.

Viktiga matcher framöver

Det som talar för Örebro efter kvällens omgång är att samtliga bottenlag förlorade och tabelläget ser exakt lika dant ut. Men Örebro har ett par jobbiga matcher framöver, bland annat två hemmamatcher mot Karlskrona och bortamatcher mot Rögle och Mora.

Dessa matcher är viktiga då det är bottenkonkurrenter men samtidigt är det motståndare som Örebro har haft svårt för. Det är förmodligen under dessa matcher som det kommer avgöra för Örebro.