Örebro Futsal Club

Pizzorna i Örebro är bland de dyraste i landet

Färska siffror från Onlinepizza visar att pizzapriserna i Örebro var bland de högsta i landet under 2017.

· Publicerad: 31 januari 2018 · 12.01.

Snittpriset för en Vesuvio i staden ligger på 82,28 SEK, vilket är 11,5 procent dyrare än riksgenomsnittet och cirka 17 SEK dyrare än i Eskilstuna, där en Vesuvio kostar 65,67 SEK.

Baserat på prissättningen av klassikern Vesuvio har mattjänsten Onlinepizza tagit fram en lista för lokala prisavvikelser på pizzor baserade på riksgenomsnittet. Under 2017 låg rikssnittet för en Vesuvio på 73,78 SEK, där en Vesuvio i Örebro kostade 82,28 SEK – fjärde dyrast bland landets 20 största städer. Dyrast pizzor finns i Stockholm och billigast i Eskilstuna.

Annons ▾

– Under 2017 fortsatte pizza att vara ett stående inslag i svenskarnas matkonsumtion. Priserna varierar mellan olika städer, vilket främst handlar om lokalhyror, tillgång och efterfrågan samt lokala lönesättningar, säger Daniel Strömberg, vd Onlinepizza.

FIKK - För att alla behövs