Örebro Futsal Club

Örebro Hockey plockar in kanadensisk forward

Under lördagen presenterade Örebro Hockey ett nytt nyförvärv i forwarden Jeremy Williams som ansluter från tyska Straubing Tigers.

· Publicerad: 3 februari 2018 · 22.59.

Jeremy Williams kommer in för att stärka upp offensiven som för tillfället saknar den gnista som krävs för att vinna matcher.

Poängkung i Västerås

I torsdags värvades forwarden Anton Hedman och idag anslöt ett nytt nyförvärv till Örebro, klubben rustar för att klara sig kvar i SHL och undvika nedflyttning.

Annons ▾

Jeremy Williams är 34 år och kommer från tyska Straubing Tigers där han på 90 matcher gjort 40 mål och 76 poäng. Innan sin sejour i Tyskland spelade han tre säsonger i Västerås. Då blev det 62 mål på 113 matcher och han vann den interna poängligan två gånger.

Williams har också finna siffror från sin tid i AHL då han producerade 300 poäng på 404 matcher, under sin tid i NHL blev det bara 32 matcher i Toronto Maple Leafs och New York Rangers.

På Örebro Hockeys hemsida går det läsa följande om Williams.

– I Jeremy får vi in en riktig sniper, med sitt skott kommer han att hjälpa oss i det offensiva spelet. I och med att vi tar in Jeremy breddar vi truppen samtidigt som vi spetsar till vårt powerplay. Vi jobbar på att få Jeremy spelklar så fort som möjligt, säger Sportchefen Niklas Johansson.

Örebro Tribune tycker till

Som en blixt från klar himmel slog det ner, Örebro har värvat en målskytt och poänggörare. Något man skulle ha gjort redan inför säsongen, men bättre sent än aldrig.

Jeremy Williams kommer att ansluta till en klubb som är på ruinens brant, ikväll åkte Örebro på en svidande 6-1 förlust mot Rögle och hans offensiva egenskaper behövs verkligen ifall klubben vill undvika nedflyttning.

Under de tidigare säsongerna när Örebro plockat in transatlantiska nyförvärv i slutet av säsongen har det ofta floppat, fråga Justin Hodgman och Lucas Lessio. Men Niklas Johansson känner till Jeremy Williams sen VIK-tiden, då levererade han och det kan han mycket väl göra igen.

FIKK - För att alla behövs