Örebro Futsal Club

Amerikansk back ansluter till Örebro Hockey

Idag kunde Örebro Hockey presentera ett nytt nyförvärv i backen Nick Ebert.

· Publicerad: 7 februari 2018 · 12.08.

Nick Ebert som är född i Livingston, New Jersey kommer senast från spel i KHL-klubben HC Slovan Bratislava. Ebert som är född 1994 blev draftad av Los Angeles Kings men har aldrig spelat en match i NHL.

Kommentar från Örebro Hockeys hemsida:

– I Nick får vi in en back med bra spelsinne och ett väldigt bra skott som vi kommer få stor nytta av. Han rör sig väldigt bra på isen och följer gärna med i anfallen. Det känns riktigt bra att vi lyckats knyta till oss Nick och därmed ökar vi konkurrensen på backsidan, säger Sportchef Niklas Johansson.

Annons ▾

Örebro Tribune tycker till

Efter den senaste månadens negativa trend där kvalspel ser ut att närma sig vakande Örebro Hockey till liv. På bara en vecka har tre nya spelare plockats in, Anton Hedman, Jeremy Williams och nu Nick Ebert.

Klubben har förstärkt på alla fronter och Nick Ebert ska förstärka den offensiva delen av försvaret, han beskrivs som en back med bra spelsinne och ett bra skott, vilket självklart kommer vara nyttigt i powerplay.

Samtidigt är värvningen en chansning från Örebro, det kan gå hem men det kan brista då Ebert kommer in sent i ett lag som borde vara desperata.

FIKK - För att alla behövs