Örebro Futsal Club

Bottennapp mot bottenlaget – åttonde raka förlusten för Örebro

Det går inget bra för Örebro Hockey, ikväll kom åttonde raka förlusten när man förlorade mot jumbon Karlskrona med 3-5.

· Publicerad: 8 februari 2018 · 23.58.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Men segern kom att bli omdiskuterad då Marcus Weinstock precis innan gästernas 3-4 mål föll omkull i anfallszon, efteråt pratades det om en klubba i ansiktet.

I och med förlusten ser ett kvalspel för Örebro allt mer realistisk ut, det här är en svår trend att vända.

Annons ▾

Förlorade nyckelmatchen

Efter förlusten mot HV71 den 30 januari skrev jag att fyra kommande möten kommer bli avgörande för Örebro. Det handlade om två hemmamatcher mot Karlskrona och en bortamatch mot Rögle respektive Mora.

Dessa fyra lag som slåss om att undvika kvalspel och ett av dem har just nu extremt dålig form, Örebro vill säga. Mot Rögle blev det en storförlust med 6-1 och ikväll förlorade man mot spöket Karlskrona med 3-5.

Stor hjälte blev Carl Persson som sköt ett hat-trick och avgjorde matchen med sitt 3-4. Noterbart i Örebro var att Anton Hedman gjorde sin första poäng i Örebrotröjan när han assisterande till 1-0 målet.

Svag insats av Örebro

Trots en misstänkt utvisning och två ledningar av Örebro, så var det här en svag insats av hemmalaget. Örebro tog som sagt ledningen genom Tyson Spink i första perioden och Marcus Weinstock skulle även göra 3-2 i början av tredje. Men överlag en svag insats.

Det som kännetecknade spelet ikväll var mycket felpass och pucktapp, Karlskrona hade under andra perioden två frilägen som de inte kunde förvalta. Försvarsingripande runt tre av gästernas mål var också tveksamma från Örebro.

Kommer segrarna mot de bra lagen?

Förutom Mora och Karlskrona kommer Örebro att spela bortamatcher mot Färjestad och Skellefteå, även hemmamatcher mot Djurgården och framför allt topplaget Växjö. Kommer trenden att vände då, Örebro har lättare för bättre lag än sämre.

Vill man undvika kvalspel måste man bryta den åtta långa förlustsviten, kommer det redan på lördag när Luleå kommer på besök. Hursomhelst vill nog jag precis som Örebro nog glömma detta bottennapp mot bottenlaget.

FIKK - För att alla behövs