Örebro Futsal Club

Mardrömsstart knäckte Örebro – nionde raka förlusten

Mardrömmen fortsätter för Örebro Hockey, efter en svidande 0-5 hemma mot Luleå har laget nu förlorat nio raka matcher.

· Publicerad: 10 februari 2018 · 19.41.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Bortalaget fick en prefekt start och efter ca 6 minuter lämnade Eero Kilpeläinen kassen då han hade släppt in tre raka mål.

Inget funkar i Örebro

I matchen mot Karlskrona i torsdags var det mycket som inte funkade på isen för Örebro, ikväll var det i stort sätt samma sak, plus att man får lägga till att Luleå har mer fart under skridskorna.

Annons ▾

Örebro hade svårt att hänga med norrbottningarna och tappade mycket puck både i anfallszon och försvarszon. Luleå gjorde redan efter 37 sekunder 0-1 genom Emil Larsson.

När Johan Forsberg petade in 0-3 valde Eero att lämna och Axel Brage fick komma in. Efter det som avtog målkalaset och Luleå skulle enbart göra två mål till i matchen, ett i andra ett i tredje.

Publiken lämnade arena

Efter tredje målet valde flera i publiken att lämna arena och mot slutet av matchen var ståplatsläktaren nästa helt urholkad av supportrar. Frustrationen är stor och frågan är hur länge Niklas Sundblad sitter kvar.

Örebro har ett tufft spelschema där man kommer möta Brynäs (b), Frölunda (h), Skellefteå (b), Växjö (h) och Färjestad borta. Men som jag tidigare har sagt har Örebro varit bättre mot bättre lag än mot sämre lag. Men frågan är om det inte är försent för Örebro.

Kalle Olsson hyllades

Denna match var inte kul för Örebro och det var även synd för Kalle Olsson som innan nedsläpp hyllades av då han skulle spela sin 300:de match i Örebrotröjan. Kvällen till ära hade han en tröja med siffran 300 på.

Men allt kom på i skymundan för denna utklassning som Örebro ikväll åkte på. Luleå var det bättre laget och gav aldrig Örebro någon chans, denna kväll vill vi någon alla glömma förutom de starka björnar som fick åka hem med tre nya poäng.

FIKK - För att alla behövs