Örebro Futsal Club

Örebro Futsal Club till semifinal – matchen välspelad från två taktiska lag

Lördagens match kunde ha slutat hur som helst – två mycket taktiska lag möttes i Örebro

· Publicerad: 11 februari 2018 · 11.32.
Örebro Futsal-Skoftebyn

Dom båda futsallagen möttes som senast för en vecka sedan i Trollhättan när Örebro Futsal Club gästade Skoftebyns IF i den första av två kvartsfinaler. Den matchen slutade 1-1 och uppges vara lika välspelad och taktisk som lördagens rysare på Idrottshuset i Örebro.

Visar att man hittat tillbaka

Laget själva säger själva att man hittat tillbaka och detta visar sig när man tillslut stog som segrande i den andra kvartsfinalen. Örebro Futsal Club är första laget ut till semifinal efter lördagens vinst mot Skoftebyns IF med 4-3.

Annons ▾

Första halvleken i matchen så går Örebro FC ut med ett ledande anfall med flera målchanser, Skoftebyn däremot visar upp sig taktist och vet precis vart man har sina spelare. Det visar sig bli en rysare när matchbilden fryser till och Skoftebyn trycker till både ett och två måls ledning redan efter tio minuter i första halvlek.

Borde aldrig hänt – förstelnad matchbild

Det första målet borde aldrig hänt, varken spelare eller Örebros målvakt Dildar Caliskan fanns på plats. Förstelnad så verkar Örebro FC tappa andan för en kort stund och det andra målet är välplacerat och nästan inväntat. (0-2)

Matchbilden är väldigt jämn trots att bortalagets ledning, Örebro kFC kommer snabbt igen och när ungefär fem minuter återstår kommer reduceringen genom Jens Arrby och kvittering genom Senad Berisha som sätter bollen mellan benen på målvakten. Matchsiffrona 2-2 håller sig ut till halvtidsvilan.

Spelare skadad – avförd med ambulans

Andra halvlek börjar likt den första, två lag som vet att det är mål som gäller. När det återstår 12.59 av matchen så tar Örebro ledningen till 3-2; Ett välbehövligt och framförallt stärkande mål.

ÖFC-Skoftebyn

Matchen stannar av efter att en spelare från Skoftebyns IF blir liggande på planen – en spelare från varje lag hakar ihop. Ambulans tillkallas och ett befart armbrott.

Örebro utökar sin ledning efter jokerspel, målskytten är Örebros målvakt Dildar Caliskan. Ledningen reduceras snabbt från Skoftebyn till 4-3, ett resultat som håller sig dom två återstående minuter i matchen.

Dom 857 stycken åskådarna på läktarplats får se Örebro FC som första lag till semifinal.

FIKK - För att alla behövs