Örebro Futsal Club

INVSN kommer till Frimis Salonger den 16 mars

Under tisdagen meddelade arrangören på Frimis Salonger att det Umeåbaserade rockbandet INVSN kommer till Örebro den 16 mars.

· Publicerad: 13 februari 2018 · 23.12.
INVSN frontas av den energiske Dennis Lyxzén, här under en konsert på Putte i Parken Karlskoga.

INVSN är en konstinstallation av medlemmar från flera olika band där gitarristen Anders Stenberg från Deportees och sångaren Dennis Lyxzén från Refused är de två som sticker ut.

Bandet besökte Frimis Salonger i slutet av februari förra året och gjorde även ett stopp på Putte i Parken i Karlskoga i början av augusti 2017.

Annons ▾

Energisk liveshow

För många av de som har sett Dennis Lyxzén och Refused live vet att det är en upplevelse, samma sak gäller INVSN. Dennis Lyxzén tar med sig sin energi och ilska från Refused och skapar en minst lika energisk livshow som när det klassiska hardcore-bandet uppträder.

Örebro Tribunes musikskribent skrev efter förra konserten på Frimis följande: – De sätter tonen direkt och det tar inte lång tid innan Lyxzén släpper loss och visar varför han är en av Sveriges bästa liveartister.

– Kvällens konsert med INVSN kommer förmodligen flyga under radarn för många i Örebro. Men det kan absolut vara en av de bästa konserterna i år.

I presentationen på Frimis Salongers hemsida kan man läsa följande om bandet:

Få band har förvaltat det musikaliska arvet i Umeå så väl som just INVSN. Med bandmedlemmar från Refused, Masshysteri, Deportees och Tiger Forest Cat står bandet på en solid grund av västerbottnisk begåvning; spetsat av leadsång från både Sara Almgren, Christina Karlsson och Dennis Lyxzén.

Lika delar frustration och förtröstan skildrad genom melodisk postpunk – INVSN leder oss genom politiska världsfiaskon, men aldrig utan att överge hoppet om en ljusare horisont.

Plats: Frimis Salonger
Datum: 16 mars
Tid: 20:00
Biljetter: 195kr + avgift
Ålder: 18 år

Biljetter går att köpa här, eller på Turistbyrån Örebro samt direketen nöje Örebro.

FIKK - För att alla behövs