Örebro Futsal Club

Man stickskadad efter rånförsök på väster – ung man gripen

Vid klockan 21.14 på torsdagskvällen inkommer ett larm till polisen angående en misshandel vid Trängens IP på Väster i Örebro.

· Publicerad: 15 februari 2018 · 23.33.

Ett flertal polispatruller åker till platsen för att undersöka men finner inte någon skadad eller några personer i över huvud taget. En stund senare får polisen in ett larm angående ett ungdomsbråk i Varberga centrum.

Patrullerna åker dit och kontrollerar ett flertal ungdomar i Varberga då man upplevt att det varit stökigt.

Annons ▾

Tog sig tillbaka till platsen

Det går ytterligare en stund och sedan inkommer det samtal till polisen angående att en skadade person tagit sig tillbaka mot Trängens IP för att invänta på polis och ambulans.

Där anträffades en ung man som hade en sårskada på överkroppen. Han uppgav han befann sig på gångbanan mellan Trängens IP och Markbacken när det kom fram ett par unga män som hade som avsikt att råna denne. Det uppstod ett tumult varpå den unge mannen blev stickskadad på överkroppen.

Grep en misstänkt

Polisen kunde vid 21:50-tiden gripa en ung man som är kopplad till misshandeln efter att den drabbade hade lämnat uppgifter och signalement. Det visade sig att den misstänkte även hade kopplingar till incidenten i Varberga centrum, ytterligare fyra personer kunde medtas för förhör.

Den unge mannen som blev stickskadad fördes med ambulans till USÖ, i nuläget är ärendet rubricerats som grov misshandel men kan komma att omrubriceras till rån enligt polisen.

FIKK - För att alla behövs