Örebro Futsal Club

Örebro Futsal Club klara för SM-final – imponerande seger mot Djurgårdens IF

En imponerande seger togs under måndagskvällen när Örebro Futsal Club mötte Djurgårdens IF med segersiffrorna 8-4 inför hemmapublik på Idrottshuset i Örebro.

· Publicerad: 27 februari 2018 · 00.36.
Örebro Futsal Club - Djurgårdens IF

Två riktigt duktiga lag möttes i kvällen match, men det var dock ett riktigt hungrigt Djurgården som ligger på hårt redan från start och trycker in första målet, detta överraskar nog Örebroarna som snabbt jämnar ut med kvitteringsmål.

Hotar från start – många målchanser

Djurgården hotar serieledande Örebro och tar många målchanser, det är inte det böljande spel vi är vana att se, man har tuffat till och är så medvetna att det är nu det gäller. Laget som släpper av kommer förlora matchen.

Annons ▾

Vi såg det förra säsongen – nu är det här igen

Det är lagom ruffigt i spelet, tidigare har detta vara något som vi höjde ögonbrynen åt förra säsongen – Örebro Futsal Club spelar tufft, nu är dom tillbaka igen.

Örebro vänder spelet och till halvtidsvilan står det 3-2 till hemmalaget.

Andra halvlek börjar båda lagen kombinera det defensiva spelet med farligt anfall. Detta innebär att målen utblir till en början, inte förrän i mitten av andra halvlek utökar Örebro sin ledning, först till 4-2 sedan snabbt till 5-2. Djurgården ligger på i spelet när många andra lag succesivt hade släppt av, man jagar kvittering och lyckas klämma till två mål och utjämna till 5-4.

Drygt fyra minuter återstår i matchen när Örebro åter igen utökar ledningen gång på gång. Matchen slutar med vinst till Örebro Futsal Club 8-4.

Örebro Futsal Club som tagit hem seriesegern i norr så innebär det att SM-finalen spelas på deras hemmaplan i Idrottshuset. Matchen kommer spelas på Lördag den 3 mars klockan 17.00 – för motståndet står IFK Uddevalla.

Foto: Martin Avedal – MAVFoto / Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs