Örebro Futsal Club

Örebro förlorade jämn match mot Växjö

Grundserien börjar lida mot sitt slut men för Örebro är det långt från över.

· Publicerad: 2 mars 2018 · 00.40.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Torsdagen den 1 mars tog man emot Växjö som efter 5-0 hemma mot Rögle i förra omgången säkrade förstaplatsen i SHL.

Det blev dock en jämn match där tyvärr domaren till en viss del blåste sönder spänningen och tillslut kunde topplaget Växjö vinna med 1-2 och åka hem med tre nya poäng.

Annons ▾

Första målet för Hedman

Matchen startade i ett högt tempo med mycket energi, Växjö satte press direkt och tog tag i spelet men lyckades inte skapa några superfarliga målchanser.

Dessutom bidrog Nick Ebert två utvisningar i början av matchen att gästerna kunde etablera spel i Örebros defensiva zon.

Men hemmalaget skulle få kontakt, ett sent powerplay gjorde att man kunde sätta press mot Växjö och precis när bortalaget blev fulltaliga klev Anton Hedman fram. Han gjorde sitt första mål i Örebro sen ankomsten från Luleå tidigare i år.

Växjö vänder och vann

Växjö har ett starkt lag, man grundserien av en anledning och på slutet har man förstärkt upp en redan talangfull trupp. Andy Miele plockades in från Malmö samt att hemvändare Dennis Rasmussen anslöt.

Men det är unga stjärnskottet Elias Pettersson som var en av drivkrafterna i Växjö. Ikväll var det han som låg bakom bortalaget seger. I mitten av andra perioden kvitterade han i powerplay och i tredje passade han fram till Brendan Shinnimin segermål, även det i powerplay.

Örebro spelade bra

Trots en 1-2 förlust spelade Örebro bra, Växjö vann på grund av sitt powerplay och sin individuella skicklighet. Bortalaget försvarade sig bra och utnyttjade sina chanser något Örebro inte gjorde.

Samtidigt spelade hemmalaget tufft och vid några tillfällen för tufft. Domaren blåste sönder matchen vid flera tillfällen något som störde ut spelet. Men Örebro fick sina chanser bland annat i powerplay men kunde inte ta vara på dem.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Färjestad på lördag, sen återstår det inte många matcher på grundserien. Om Örebro inte tar några poäng kan säsongen fortsätta med kvalspel, något som inte är omöjligt.

FIKK - För att alla behövs