Örebro Futsal Club

IFK Uddevalla visade vägen genom matchen – vinner SM-guldet

Två futsallag som gjort en fantastisk säsong – IFK Uddevalla Svenska mästare i Futsal

· Publicerad: 3 mars 2018 · 23.49.

Det var under lördagskvällen en riktig futsalfest på Idrottshuset i Örebro. Hemmalaget Örebro Futsal Club som vinnare av norra serien tog emot IFK Uddevalla Futsal i säsongens sista och avgörande match. Två av sveriges bästa lag i futsal skulle göra upp i SM Final och vinnande titulerad svensk mästare.

Idrottshusets läktare i gamla hallen var fylld till bredden, när arrangören ropade ut 1700 personer – då visste vi att det var slutsålt inför kvällens avgörande möte.

Annons ▾

Stämningen i hallen var magisk redan innan matchen drog igång. Supportrar, även från det tillresta laget IFK Uddevalla fanns på plats – för sitt lag.

Tidigt ledningsmål från IFK Uddevalla

IFK Uddevalla fick tidigt in ett ledningsmål och sedan jagade två lag efter poäng. Båda lagen visade att man är toppskiktet i Futsal-ligan. IFK Uddevalla däremot visar att man inte kliver av planen och åker hem utan sitt SM-guld.

Vinnare av titeln med förkrossande siffror

IFK Uddevalla vinner mästartiteln mot Örebro Futsal Club med förkrossande 1-10, man visar vägen i matchen redan från start. Från läktarplats så ser man ändå att Örebroarna finns med i matchen och kämpar, man lägger sig inte fast bollarna fullkomligt rinner in i målet.

Det är inte bara silver

Örebro Futsal Club visar att man är silvermedaljörer, man är av förståliga skäl dystra när slutsignalen ljuder, men det är silverplats och ni har för första gången fått spelat final, ett mästarmöte på hemmaplan inför en rekordpublik.

Ledare, spelarna och andra inblandade i båda lagen – ni har gjort en fantastisk resa!


Foto: Niklas Lindahl Pressbilden/Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs