Örebro Hockey säkrade nytt SHL-kontrakt efter 0-3 borta mot Mora

Örebro är klart för en ny säsong i SHL, detta efter en bortaseger mot bottenkonkurrenten Mora.

· Publicerad: 8 mars 2018 · 21.52.
Marcus Weinstock jublar efter ett mål i Behrn Arena, ikväll bidrog han till att Örebro säkrade nytt SHL-kontrakt.

I tisdags vann Örebro stort över bottenlaget Karlskrona och såg till att de spelar kval om fortsätta spel i SHL, ikväll skickade Örebro nästa bottenlag till kvalspel när man slog Mora borta med 0-3.

Säsongen fick ett lyckligt slut

Det har varit jobbig säsong för Örebro där man stundtals blivit förnedrade av sina SHL-konkurrenter. Spelet har inte stämt och det har varit otroligt svårt för laget att göra mål.

Annons ▾

Truppen har varit svag och flera av de spelare som representerat Örebro under säsongen håller inte SHL-klass, men tillslut lyckades klubben ro skeppet i land och säkrade ett nytt kontrakt.

Det är också varit påfrestande för de fans som håller klubben nära och fått slita sig mellan hopp och förtvivlan, nu kan många andas ut och kan stolt fortsätta säga att Örebro har ett hockeylag i högsta serien.

Profilerna visade vägen

I kvällens bortamatch var det Örebros profiler och stomme som avgjorde för klubben, i mitten av första perioden sköt förre lagkapten Viktor Ekbom 0-1. I andra perioden skulle Marcus Weinstock öka på ledningen till 0-2.

Mora som inte helt var borträknade gick för en reducering i slutet av tredje perioden men Eero Kilpeläinen klev återigen fram och gjorde en stormatch i Örebromålet. Den finske målvakten har under säsongen varit ojämn men ändå räddat laget när de som mest behövde det. Det slutliga avgörande kom när Sakari Manninen kunde skicka in 0-3 i tom kasse.

Segern betydde som sagt att Örebro säkrade nytt SHL-kontrat och att man spelar i högsta serien även nästa säsong. Sista matchen nu på lördag hemma mot Djurgården blir helt utan betydelse för Örebro. Därefter väntar vila, vilket i detta läge känns antagligen bättre än att få ge sig in i ett jobbigt kvalspel.

Grattis Örebro Hockey till det säkrade SHL-kontraktet!

FIKK - För att alla behövs