Örebro förlorade säsongens sista match – Djurgården vann på övertid

Ett avslappnat Örebro som i omgången innan säkrade nytt SHL-kontrakt tog idag emot Djurgården i Behrn Arena.

· Publicerad: 10 mars 2018 · 20.07.

Gästerna hade fortfarande något att spela för då det handlade om positioner i tabellen. Men Örebro som även nästa säsongen spelar i SHL kunde helt utan press spela avslappnat och lugnt.

Det resulterade i en jämn och fartfylld match som Djurgården tillslut kunde vinna på i övertid efter att Örebro hämtat upp ett 0-2 underläge.

Djurgården bäst i första

Det var gästerna som satte tempot på matchen i första perioden, lite för enkelt kunde man även ta ledningen genom Axel Jonsson Fjällby. Han gjorde säsongens sjunde mål och dessutom i numerärt underläge.

Djurgården skulle även göra mål i powerplay när Linus Hultström satte 0-2 i mitten av första perioden. Gsäterna började bäst och fick även utdelning.

Örebro växte

Man brukar säga att en tvåmålsledningen är den mest jobbiga att försvara och Örebro åt sig tillbaka in i matchen. Även om Djurgården spelmässigt är det bättre laget lyckades Örebro vända på spelövertaget.

När sedan Nick Ebert sköt ett hårt slagskott som satt i nätmaskorna bakom Adam Reideborn hade Örebro tagit kommandot i matchen. Örebro skulle fortsätta att pressa och störa gästerna, i mitten av den tredje perioden lyckades även Joakim Andersson skicka in kvitteringspucken till 2-2.

Patrik Lundh avgjorde

Men Djurgården är som sagt ett mer spelskickligt lag med många bra individuellt duktiga spelare. Patrik Lundh är en av dem och kan skulle idag bli matchvinnare, men det skulle krävas en övertidsperiod för det.

Precis som i förra möte mellan lagen i Behrn Arena vann gästerna med 2-3 på övertid, då var det Rene Bourque som avgjorde ikväll var det istället Patrik Lundh.

Säsongen är över för Örebro

I samma sekund som Lundh avgjorde och domaren blåste av matchen var säsongen över för Örebro, en säsong som innehållit mycket blandade känslor kan nu Örebro iaf glädja sig över att man spelar i SHL även nästa säsong.