Örebro Futsal Club

Örebro Volley vann avslaget derby mot Lindesberg

Söndagen den 11 mars spelades sista omgången i damernas elitserie och Örebro Volley samt Lindesberg möttes i ett derby.

- .
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

En match som inte hade någon betydelse för tabelläget, Lindesberg hade inte gått om Örebro vid vinst, samt att Örebro inte kunde klättra högre.

Därför blev derbyt relativt avslaget och den där speciella känsla som brukar uppstå mellan dessa lag fanns inte idag. Örebro kunde enkelt vinna med 3-0 i set.

Annons ▾

Örebro spände musklerna och vann

Örebro hade inga större problem att besegra Lindesberg, stundvist såg det relativt enkelt ut. Men hemmalaget hade till och från svårt att fokusera och tappade enkla poäng, men när man växlade upp tempot hängde inte Lindesberg med.

Alla de tre seten som spelades idag var spelmässig identiska, Lindesberg började bäst och hade ledningen i början av varje set. Men när Örebro kom upp till 10 poäng drog man ifrån och körde över gästerna.

Set resultaten skrevs till 25-15, 25-16 och 25-14, då ska man notera att Lindesberg gjorde majoriteten av poängen under första halvan av seten.

Möter Gislaved i kvartsfinal

Örebro Volley slutade på en tredjeplats i tabellen och fick välja motståndare efter Engelholm och Hylte/Halmstad. Det blev Gislaved för Örebro, ett lag som man mött mycket i både slutspel och grundserie. Ett lag man känner väl och inte bör ha problem med.

Lindesberg som var det sista laget som fick välja motståndare kommer möta Sollentuna. Kanske den kvartsfinal som blir svårast att förespå då bägge lagen är jämlika. Värt att notera är att seriesegrarna Hylte/Halmstad valde femman Linköping i kvartsfinal istället för ett lägre placerat lag.

Örebro kommer att börja borta i kvartsfinalen och spelar sin första hemmamatch onsdagen den 21 mars klockan 19.00 i Idrottshuset.

FIKK - För att alla behövs