Örebro Futsal Club

Vild biljakt i Örebro – försökte stoppa polisen med motorsåg

Sammanlagt deltog ett tiotal polispatruller i en biljakt under söndagsförmiddagen i Örebro

· Publicerad: 11 mars 2018 · 13.26.
Polisfordon-Polis-Fordon
Örebro Tribune

I samband med en en bilstöld som skedde strax innan åttatiden på söndagsmorgonen vid Centralstationen i Örebro så startar en vild polisjakt efter föraren av det stulna fordonet. Sammanlagt så deltog ett tiotal polispatruller i biljakten inom Örebro län under söndagsförmiddagen, meddelar SVT via sin hemsida.

Polisjakt efter personbil som stals på söndagsmorgonen

Bakrunden till efterföljandet och jakten uppges vara en bilstöld som skedde strax efter klockan åtta på morgonen vid Centralstationen i Örebro. En polispatrull i närområdet kunde identifiera den stulna bilen, och då startar efterföljandet på föraren, den misstänkte biltjuven av det stulna fordonet som tillhör kommunen.

Annons ▾

Nycklarna kvar i bilen när den stals

Polisen pressinformatör Jan-Åke Sjöström säger till SVT att nycklarna fanns kvar i fordonet när det stals.

Gärningsmannen allt mer desperat

Den misstänkte biltjuven kastar ut en motorsåg och en brandsläckare mot polisen – ett desperat försök att försöka stoppa polispatrullerna i efterföljandet.

Jakten inleds på riksväg 50 norrut och sedan mot Köping.

Polisjakten fortsätter på riksväg 50 norr om Örebro och enligt uppgifter så lägger polisen ut en spikmatta i höjd med Lindesberg. Föraren upptäcker detta och lyckas att runda spikmattan.

Efterföljandet av föraren och det stulna fordonet fortsätter färden utmed riksväg 68 och efter att föraren kört över två andra spikmattor så får jakten ett tvärstopp – i ett dike vid Heds kyrka utanför Köping.

En vild jakt som pågick under nästan en och en halv timme, polisen meddelar att ingen person kom till skada.

FIKK - För att alla behövs