40-tal demonstranter stoppade all tågtrafik i Örebro

Demonstranter intog tågspåret vid Centralstationen i Örebro – polis tvingas stoppa tågtrafiken

· Publicerad: 12 mars 2018 · 21.00.
Polis-Arkiv-Blåljus-Örebro

Ett 40-tal demonstranter samlades vid 17-tiden under måndagen på Våghustorget i centrala Örebro och enligt polisen så är det oklart vad man ville få fram med demonstrationen. Ungefär tio minuter efter man samlades på torget så tågar demonstranterna i väg, mitt i gatan vilket orsakade problem i trafiken på Rudbecksgatan samt Östra Bangatan då trafiken blev helt stillastående.

Vandrar mot Centralstationen – ställer sig på tågspåren

Demonstranterna vandrade vidare till Centralstationen i Örebro där man väljer att kliva ner och ställa sig på tågspåret, allt för att få ut sitt budskap.

Annons ▾

Polisen stoppade all tågtrafik tills dess att polis lyckats att skingra demonstranterna. Polisen hade ett flertal polispatruller på plats som övervakade demonstrationen på Centralstationen och även iakttog demonstranterna efter deras aktion.

Enligt uppgifter från tidningen NA.se så är det kurder som protesterar mot Turkiets anfall mot kurdiska staden Afrin i norra Syrien.

FIKK - För att alla behövs