Brand i ett flerfamiljshus i centrala Örebro – hyresgäster evakuerade

Räddningstjänsten larmades ut till en brand centralt i Örebro – en person förd till sjukhus

- .
Brand-Nygatan i Örebro
Räddningstjänsten på väg till branden på Nygatan i Örebro

Det inkommer vid klockan 02.26 under natten mot lördag ett brandlarm i en fastighet på Nygatan i centrala Örebro. Från redaktionen kan man snabbt upptäcka en rökpelare som stiger över hustaken fårn centrala Örebro.

Inkommer som ett brandlarm på Nygatan – brinner i ett soprum på Kungsgatan

Enligt SOS Alarm är det en en befarad lägenhetsbrand i ett flerfamiljs hus. När räddningstjänsten anländer fram till platsen så brinner det i ett soprum som ligger i anslutning till ett flerfamiljshus på Kungsgatan. Branden gjorde att kraftig rökutveckling spred sig i ventilationssystemet och människor i fastigheten tvingades lämna sina bostäder.

Fastighetens samtliga sju våningar evakuerades, en person behövde följa med ambulans till sjukhus.

Händelsen rubriceras i nuläget som mordbrand.

Wheels4fun