Testament, Vader och Annihilator på Conventum

Tre klassiska band spelade i Örebro på fredagskvällen

- .
Testament

Conventum Kongress fylldes på fredagskvällen av nitar och läder när det var dags för Testament med support att underhålla gästerna.

Först ut var det Vader som är ett death metal-band från Polen som grundades 1983. Sångaren Piotr ”Peter” Wiwczarek, som grundade bandet och som är den enda kvarvarande originalmedlemmen skriver den mesta utav musiken.
Bandet var det första stora polska death metal-bandet som slog igenom och spred sin musik i Europa.

Andra bandet för kvällen var Annihilator som är ett kanadensiskt thrash metal-band från Vancouver. Den mest kända medlemmen är Jeff Waters som bildade bandet 1984. Annihilator hade stora framgångar i slutet på 1980-talet och i början på 1990-talet. Albumen Alice in Hell och Never, Neverland sålde bra. 1993 års Set the World on Fire, där de hade lite lugnare och mer kommersiellt sound, och de sålde bra, mycket tack vare balladerna ”Phoenix Rising” och ”Sounds Good to Me”.

De är också kända för de ständiga medlemsbytena; med över 30 medlemmar som har spelat med bandet genom åren. Jeff Waters har dock varit med hela tiden.

Sist ut denna kväll var Testament som är ett amerikanskt thrash metal-band, bildat av Eric Peterson 1983 i Kalifornien, inledningsvis under namnet ”Legacy”.

Gruppen bytte snart namn till Testament och gav ut sitt första fullängdsalbum, The Legacy 1987. Bandet har genomgått många medlemsbyten men gitarristen Eric Peterson och sångaren Chuck Billy har varit ständiga medlemmar.

Under 80- och 90-talen var Testament mycket aktiva och gav ut åtta fullängdsalbum.

Arrangör denna kväll var Frimis Salonger

Foto: Niklas Lindahl Pressbilden/Örebro Tribune

Wheels4fun