Örebro Futsal Club

Örebro Volley till semifinal efter seger mot Gislaved

Tjejerna i Örebro Volley tog sig idag vidare till nästa omgång i elitseriens slutspel efter att ha besegrat Gislaved med 3-0 i matcher.

· Publicerad: 24 mars 2018 · 20.33.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Matchen som spelades i Idrottshuset blev en jämn och spännande kamp där hemmalaget tillslut kunde vinna med 3-0 i set, då setresultaten blev 25-12, 25-22 samt 25-17.

Gislaved bättre än vad resultaten visar

Det blev tillslut en totalseger med 9-0 i set till Örebro Volley som redan innan kvartsfinalen var favoriter att vinna. Men som Josephine Tegenfalk sa efter första matchen, Gislaved spelar bättre än vad många tror.

Annons ▾

Dagens match var ett bra exempel på det, förutom första set där Örebro fullkomligen krossade Gislaved med 25-12. Därefter bjöd gästerna upp till dans och andra set var en riktigt jämn historia där Örebro på slutet kunde ro hem skeppet.

Sista setet blev till en början också en jämn historia där de bägge lagen delade på poängen men Örebro som var det starkare kunde gå ifrån och ledde bekvämt innan man tillslut satte spiken i kistan och avancerade till nästa omgång.

Iida Murto bästa poängplockaren

Det blev även jämnt i poängskörden för tjejerna i Örebro, men finskan Iida Murto stack ut med 13 poäng. Diana Lundvall som inte spelade från start gjorde 9 poäng medan Freja Morén och Linda Andersson slutade på 8 poäng var.

Veteranen Marjorie Giordano gjorde 7 poäng och blev även utsedd till matchens lirare efter att ha genomfört en bra spelad match.

Det är inte riktigt klart än men det talar för att nästa motståndare för Örebro blir Engelholm. Laget som man mötte i final för två år sen och förlorade. Det kommer med stor sannolikhet bli en matchserie volleybollfantasterna sent kommer glömma.

FIKK - För att alla behövs