Örebro Futsal Club

Rockstjärnan Jerry Williams är död

Under måndagseftermiddagen nåddes det svenska folket av nyheten att rocklegenden Jerry Williams hade avlidit.

· Publicerad: 26 mars 2018 · 22.07.
Jerry Williams under Slottet Live 2016.

Williams blev 75 år gammal och var aktiv in i det längsta, för bara två år sen uppträdde han bland annat på Slottet Live i Örebro. Enligt uppgifter skall han avlidit efter en tids sjukdom.

Folkkär rockikon

Jerry Williams eller Sven Erik Fernström som han egentligen heter föddes 1942 i Solna norr om Stockholm. Han kom att bli en av Sveriges största rockmusiker inom bland annat Rock’n Roll och Rockabilly.

Annons ▾

Hans musikaliska karriär startade runt 1962 då han blev sångare i Stockholmsbaserade bandet The Violents. Och han har även medverkat i gruppen Roadwork samt turnerat med The Telstars under 70-talet. Det var på 80-talet som hans berömda solokarriär tog fart.

Jerry Williams har trots sin ålder och ett antal pensioneringar vägrat sluta spela, lika fort som han gick skulle sluta med musik har comebacken varit ett faktum. Detta bidrog till att Williams skapade en legendarisk status runt om honom.

Medverkade även i filmer

Utöver musikkarriären har även Jerry Williams medverkat i ett flertal filmer, både i småroller samt lite större roller. Hans syns bland annat i G – som i gemenskap, Nionde kompaniet och Lilla Jönssonligan och cornflakeskuppen.

Jerry Williams har också arrangerat ett antal krogshower som sattes upp på Hamburger Börs i Stockholm, och 1992 släppte boken Jerry : självbiografin.

FIKK - För att alla behövs